Шумари пријете поново штрајком

Чланови предсједништва јединствене удружене синдикалне организације ЈП „Шуме Републике Српске“ , са састанка у Вишеграду, поручили су пословодству предузећа и генералном директору Ристу Марићу да престане да се мијеша у рад званичног синдиката и преговара с њим о правилнику о раду.

Република Српска 14.06.2017 | 22:05
Шумари пријете поново штрајком
„Уколико у року од седам дана не повуку правилник о раду који је поново донесен једнострано без преговора са сидикатом ступамо у генерални штрајк“, рекла је потпредсједник овог удружења синдиката Славица Елез.

Синдикалци су огорчени на активности пословодства „Шума РС“ које формира ткз. жути, паралелни синдикат. Предсједник Синдикалне организације ШГ „Бирач“ из Власенице Сузана Ђурић каже да директор већ два мјесеца разним начинима притиска раднике да се учлане у нови „његов“ синдикат.

„ Ми смо одржали низ састанака на којима смо пружили отпор директору на силне притиске јер се дешавало да се непослушним радницима мијењају радна мјест, смањују коефицијенти и користе други напади на њих како би се наш синдикат ослабио“, додала је Ђурићева.

На састанку у Вишеграду је речено да је управа фирме као вид притиска на званични синдикат, у намјери формирања свог, упутила и допис директорима да се укине синдиклана чланарина.

„Ми имамо и допис предсједника новоформираног синдиката, такозваног жутог, који је послат свим газдинствима без печата и мислим да је то чиста лакрдија", рекао је за БН телевизију предсједник Јединствене удружене синдикалне организације „Шума РС“ Душан Марковић.

Порука синдикалаца руководству матичног предузећа је јасна и недвосмислена – повуците правилник о раду који сте сами написали и по коме ће радницима плата бити умањена за око 150 КМ или слиједи тотална обустава рада.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драганче

15.06.2017 05:36

Али сви по 150 КМ за Бају и екипу...шта је то, шта сте се стисли...њима треба више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумар

15.06.2017 06:14

Овце које су спремне за смањење плата нека иду у зути синдикат!!!

ОДГОВОРИТЕ