Инциденти, 3 сата кошарке и... Богдан!

Српски бек донео Фенеру три велике шансе за одбрану титуле. Највише захваљујући њему, резултат у серији против Бешикташа је великих 3:0.  Драма, два прекида, сјајни Богдан и Фенер је на корак од титуле! Екипа Жељка Обрадовића после продужетка сломила отпор градског ривала за 3:0 у финалној серији.

Кошарка 14.06.2017 | 22:10
Инциденти, 3 сата кошарке и... Богдан!
Кошаркаши Фенербахчеа на корак су од титуле првака Турске, пошто су као гости после продужетка савладали Бешикташ са 86:80 у трећем мечу финала који су обележила два прекида у режији домаћих навијача.

Екипа Жељка Обрадовића сада води са 3:0 и прву прилику за освајање новог трофеја имаће за два дана када ће поново домаћин бити Бешикташ.

Наравно, врло вероватно ће истанбулски црно-бели угостити великог градског ривала пред празним трибинама због вечерашњих инцидената.

До првог прекида дошло је у трећој четвртини, а онда је утакмица поново прекинута у последњој деоници. После другог прекида, полиција је испразнила целу халу, а иначе, неколико пута су полетеле петарде са трибина.

Победник овог напетог дуела кој је претио да се „никада не заврши“ решен је тек после продужетка. А то је вечерас било царство Богдана Богдановића, убацио је шест поена у додатних пет минута, а везао је четири и преломио меч пошто је одвео госте на недостижних 82:78 на 46 секунди пре последњег судијског звиждука.

У последњих минут и по регуларног тока, Фенербахче је ушао са вођством 70:69, Луиђи Датоме погодио је једно слободно бацање, а онда је Дерил Стробери тројком отворио Бешикташу врата победе.

Боби Диксон је направио грешку у вођењу лопте, Мајкл Рол је оба пута био прецизан са пенала, али је узвратио тројком Богдан Богдановић пет секунди пре краја. 

Богдановић је утакмицу завршио са 23 поена, док је Весели додао 12. Никола Калинић имао је пет поена. Владимир Штимац дао је 13 поена за домаћина, а Стробери 22.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар