Гофан због повреде пропушта Вимблдон!

Белгијски тенисер Давид Гофан пропустиће Вимблдон због повреде чланка, због које је завршио учешће већ у првом колу Отвореног првенства Француске.

Тенис 17.06.2017 | 13:30
Гофан због повреде пропушта Вимблдон!
Гофан због цираде не иде на Вимблдон! Белгијски тенисер због бизарне повреде зарађене на Ролан Гаросу ове године неће наступати на трећем гренд слему сезоне.

"Опоравак иде добро и лекари имају позитивно мишљење о томе, али нећу имати времена да се потпуно спремим за Вимблдон јер желим да будем 100 одсто спреман", написао је Гофан на друштвеним мрежама.

Гофан, који је 13. тенисер света, саплео се на терену у покушају да стигне лопту при чему је повредио чланак десне ноге на мечу против Орасија Себаљоса на Ролан Гаросу.

Иако је мировао претходних дана, отказао наступе у Хертогенбошу и Халеу, све у нади да ће санирати проблем до Вимблдона, 13. играч света саопштио је да ипак неће путовати у Лондон.

Белгијанац се повредио током меча треће рунде турнира у Паризу против Аргентинца Себаљоса. Гофан је водио у првом сету са 5:4, али је приликом једног покушаја враћања лопте закачио заштитну мрежу која се налазила уз терен.

Гофан је тада предао меч, а утврђено је да има повреду десног чланка. Ипак, постојале су наде да ће се 13. тенисер света опоравити за Вимблдон, иако је отказао учешћа на турнирима у Хертогенбошу и Халеу.

Белгијски тенисер је на прошлогодишњем Вимблдону стигао до четврте рунде, када је после вођства од 2:0, после преокрета изгубио од Милоша Раонића (3:2).

Вимблдон почиње 3. јула, а у среду је Гофан објавио да нема довољно времена да се за турнир припреми колико је потребно.

"Веома сам тужан што морам да саопштим да ове године нећу наступати на Вимблдону. Опоравк теће добро, лекари су позитивни, али ја немам довољно времена да се спремим до почетка турнира, а желим да будем 100 посто спреман. Не могу да дочекам повратак на терен", написао је на Тwиттеру Гофан.

Белгијанац је прошле године на Вимблдону елиминисан у четвртој рунди. Бољи од њега био је Милош Раонић резултатом 3:2, и то после преокрета.

Вимблдон стартује 3. јула, а укупан наградни фонд турнира износи 31,6 милиона фунти.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар