Принтезис добио 3.500.000 да остане до 2020.

Искусни кошаркаш потписао нови трогодишњи уговор са црвено-белима.  Принтезис замало заплакао: Остајем! Крилни центар Олимпијакоса потписао нови уговор са Пирејцима. "Чини ми се да ћу овде завршити каријеру", емотивно је изјавио.

Кошарка 17.06.2017 | 11:30
Принтезис добио 3.500.000 да остане до 2020.
Коначно мало добрих вести за навијаче Олимпијакоса. Јоргос Принтезис одлучио је да наставки каријеру у великану из Пиреја и потписао је нови, трогодишњи уговор са црвено-белима.

Иако то званично није објављено, грчки медији јавили су да ће Принтезис за те три године зарадити укупно око 3.500.000 евра.

Принтезис је имао и финансијски издашније понуде других европских великана, међу којима Фенербахчеа и Барселоне, а помињао се и НБА лигаш, Сан Антонио.

Он је у Олимпијакос стигао у лето 2011. године, а са црвено-белима је освојио две титуле првака Европе и три наслова у грчком шампионату.

У сезони на измаку Олимпијакос је остао без иједног трофеја. Изгубио је финале Евролиге и грчког првенства, као и полуфинале националног купа.

Принтезис је у досадашној каријери у Евролиги има просечан учинак од 10,3 поена и четири скока по утакмици. 

После завршетка сезоне без трофеја, Олимпијакос ће сасвим извесно претрпети одређене промене у саставу. На пример, већ је познато да је Панатинаикос спреман да доведе Вангелиса Манцариса ако пропадну његови преговори са Пирејцима.

Ипак, уочи очигледно бурног лета у атинској луци једна ствар је јасна - Јоргос Принтезис остаће у клубу.

Искусни крилни центар, рођен 1985. године, потписао је нови, трогодишњи уговор са Олимпијакосом.

Двоструки освајач Евролиге и један од најбољих играча Европе на својој позицији договорио је наставак сарадње са клубом у којем је поникао и у којем је провео комплетну каријеру осим две године наступа за Уникаху (2009-11).

"Причали смо одређено време. Прошло је веома добро, лепо смо разговарали. Схватили смо шта је ко погрешио и шта је пошло по злу, па нисмо освојили ниједну титулу. Начин на који смо причали и дискутовали ме је учинио задовољним. Практично смо се одмах договорили да останем још три године. То ме чини веома срећним, јер ми се чини да ћу овде завршити каријеру", рекао је Принтезис после растанка са газдама Олимпијакоса, браћом Јоргосом и Панајотисом Ангелопулосом.

"Шта је требало да се догоди - догодило се", додао је Принтезис и једва се уздржао од суза.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар