Радоњић кандидат за клупу Барселоне?!

Шпанска Барселона растала се са Јоргосом Барцокасом после разочаравајуће сезоне, а и даље је у потрази за новим тренером.  Барса у потрази за тренером: Радоњић на пакленој листи кандидата! Стратег црвено-белих међу осморицом стратега који најозбиљније конкуришу за клупу каталонског великана.

Кошарка 14.06.2017 | 19:15
Радоњић кандидат за клупу Барселоне?!
Како преноси 'Мундо Депортиво', први пик Каталонаца био је Педро Мартинес, али је искусни шпански стратег одбио понуду.

Иначе, Валенсија тренутно игра велико финале Ендеса лиге са Реал Мадридом, а резултат је изједначен после уводна два сусрета у престоници Шпаније.

После негативног одговора педесетшестогодишњег Мартинеса, односно одлуке Шарунаса Јасикевичијуса да и наредне сезоне предводи Жалгирис, листа кандидата се проширила.

Сада су у фокусу Сито Алонсо, Дејвид Блат, Ђоан Пласа и Хесус Видорета, али и Андреа Тринкијери и Дејан Радоњић из Црвене звезде.

Црногорски стручњак, који је тренерску каријеру започео у подгоричкој Будућности, од 2013. са великим успехом води тим са Малог Калемегдана.

До сада је освојио три титуле АБА лиге, три Купа Радивоја Кораћа, а на путу је и да по трећу пут тријумфује и у националном шампионату наше земље.

Такође, под његовим вођством црвено-бели су постали равноправни учесници Евролиге.

Ера Јоргоса Барцокаса у Барселони је завршена прилично неславно. Грчки стратег није успео да се снађе у непријатним околностима и тешкој ситуацији коју су проузроковале бројне повреде игрча. Барселона нема превише времена за чекање, па је управа каталонског великана већ увелико у послу. Шарунас Јасикевичијус је наводно већ одбио првобитни позив, а једна од опција је и стратег Црвене звезде Дејан Радоњић, пише добро упућени Мундо депортиво.

Алтернатива за легендардног Литванца је тренер Валенсије Педро Мартинез, међутим он наводно има амбиције да остане у редовима екипе која ће догодине заиграти у Евролиги, па је послао одричан одговор, што значи да би Каталонци поново могли да контактирају с Јасикевичијусом и побољшају финансијску понуду. Чувени Шарас је миљеник публике и по општем мишљењу најбоља опција за клуб у овој ситуацији.

Трећи на листи је Сито Алонсо, тренер под уговором са Басконијом и неко ко је изузетно цењен у кошаркашким круговима. Ипак, њега до сада нико из Барселоне није контактирао. Наравно, вечита опција за све велике клубове је Дејвид Блат. Ипак, велики проблем представља огромна плата одличног статега, који на столу има понуду Макабија од 1.500.000 евра годишње, што је сума коју Каталонци не могу да испоштују, јер би у том случају његова плата након опорезивања износила 3.000.000 евра бруто годишње.

Ту је и увек актуелни Ђоан Плаза, у чијем уговору са Уникахом стоји да заинтересовани клубови до 10. јула могу могу да искористе његову излазну клаузулу, која износи 150.000 евра. Ипак, Каталонци према писању Мунда то неће учинити.

Тандем добрих и финансијски прихватљивијих тренера чине Андреа Тринкијери и Дејан Радоњић. Италијан иза себе има три шампионске титуле са Бамбергом и више него пристојне наступе у Евролиги. Пре неколико дана помињала се опција продужетка његовог уговора у Намачкој до 2019. године, али се то још увек није званично догодило.

Мундо Депортиво пише да је тренер Црвене звезде неко ко је изградио углед у Европи успесима са Црвеном звездом у последње три године. Напомиње се и да га је Басконија озбиљно желела прошлог лета, тако да у Блауграни његово име користи у изузетно позитивном контесту. Ипак, као основни проблем са којим би могли да се нађу Тринкијери иРадоњић навоиди се притисак, односно могућност да се изборе са њим ако ствари крену наопако у следећој сезони. Јасикевичијус, Блат и Педро Мартинез би наводно лакше изнели тај терет.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар