Партизан дефинитивно игра Еврокуп!

КК Партизан враћа се под окриље УЛЕБ, црно-бели ће следеће сезоне учествовати у Еврокупу!

Кошарка 14.06.2017 | 16:45
Партизан дефинитивно игра Еврокуп!
Борд такмичења је потврдио имена 24 тима из 12 земаља, а међу њима је и Партизан, који је прошле сезоне због притиска ФИБА и КСС морао да одустане од ЕК и наступи у Лиги шампиона.

Вест о укључивању КК Партизан у Еврокуп долази свега неколико сати након што је оставку на место председника поднео Никола Пековић, а дан пошто је Хумску 1 напустио и тренер Александар Џикић.

Еврокуп ће за разлику од претходне сезоне имати четири учесника више, 24, а шампион ће опет добити место у Евролиги.

Екипе ће бити побељене у четири групе по шест тимова, а по четири најбоља из свега ће формирати нове четири групе у Топ 16 фази. По два тима ће се пласирати у плеј-оф, а све до финала играће се серије на три победе.

Осим Партизана у ЕК ће из АБА лиге учествовати још заграбачка Цибона и подгоричка Будућност, на чију клубу би могао да седне управи Џикић.

Остали учесници су АСВЕЛ Лион Вилербан, Лимож (Француска), Улм, Бајерн, АЛБА (Немачка), Хапоел Јерусалим (Израел), Тренто, Ређо Емилија, Торино (Италија), Лиеткабелис, Лијетувос Ритас (Литванија), Зенит, Локомотива Кубањ, УНИКС Казањ (Русија), Гран Канарија, Андора, Билбао (Шпанија), Дарушафака, Галатасарај и Тофаш Бурса (Турска.

Сезона почиње 11. октобра, а трајаће до 16. априла, када је планирано да се игра последња од могућих пет утакмица у финалу.

Спекулише се да би наградни фонд Еврокупа могао да буде око три милиона евра.

Екипе ће бити подељене у четири групе и играће се по истом систему као и у такмичарској години за нама. После прве фазе следи ТОП 16, где ће се формати нове четири групе, а након тога следи четвртфинале, полуфинале и финале.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар