Брисел пријавио Суду ЕУ Хрватску

Европска комисија пријавила је данас Хрватску Суду ЕУ због непотпуног преношења директиве о ревизији и упутила образложено мишљење у којем тражи да уноси отиске прстију миграната у европску базу података.

Регион 14.06.2017 | 15:57
Брисел пријавио Суду ЕУ Хрватску
Комисија је у јулу прошле године затражила од Хрватске да у своје законодавство пренесе директиву о ревизији, а у фебруару јој је упутила образложено мишљење. Будући да то није до сада уродило плодом, Комисија је одлучила да се обрати Суду ЕУ, јавила је Хина.

 
Комисија је такодје упутила Хрватској образложено мишљење у којем тражи од ње да коректно спроводи уредбу о европском систему података о тражиоцима азила Еуродак (Еуродац).

Према европским прописима о азилу, земља чланица ЕУ у коју мигрант прво удје дужна је процесуирати његов захтев за азил. Ако је тај мигрант продужио пут и отишао у неку другу државу чланицу, она има право да га врати у земљу у коју је прво ушао.

Због масовног прилива избеглица више земаља чланица престало је да региструје избеглица како би на тај начин избегле да им друге чланице враћају избеглице.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цуј ово

15.06.2017 04:46

Цуј.Ма људи моји то није могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар.

15.06.2017 12:08

Знају они ста раде,понавља се историја.