Остапенко: Мислила сам да је трава само за фудбал!

Рафаел Надал обележио је 116. издање Ролан у мушкој конкуренцији, а млађана Јелена Остапенко у женској.

Тенис 16.06.2017 | 15:30
Остапенко: Мислила сам да је трава само за фудбал!
И, док је Рафа освојио 10. 'Куп мускетара' и исписао нове странице историје, двадесетогодишња Летонка на сензационалан начин стигла је до првог Гренд Слема у каријери.

Тријумф у Булоњској шуми донео јој је два милиона евра у виду новчане награде, али и скок од 35 места на WТА листи, па је сада 12. играчица планете.

Њену победу и освајање првог Слема за Летонију, против Румунке Симоне Халеп у Риги, главном граду њене домовине, гледало је неколико хиљада навијача путем великог видео-бима.

"Велика пажња ми не ствара страх, увек је лепо када имате навијаче. Наравно, притисак ће бивати све већи, али ћу дати све од себе да се изборим. Вероватно ће бити тешко, али ја сам изабрала живот тенисерке. Биће то све ок. Сигурно да ме код куће очекује још већа пажња јер сам исписала нове странице историје", рекла је Остапенко.

У међувремену, сезона турнира на трави већ је почела, а Јелена каже да је мислила да је трава само за фудбал.

"Није ми било јасно како људи могу да играју тенис на њој. Мислила сам да је трава само за фудбал. Али, онда сам научила како да играм и схватила како би требало да се крећем. Сада ми се заиста свиђа", закључила је Јелена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар