"Рафа ће жељети исто као Новак''!

Матс Виландер каже да ће Рафаел Надал желети да понови подвиг Новака Ђоковића и покушати да у истом тренутку буде власник сва четири Гренд Слема.

Тенис 14.06.2017 | 14:15
"Рафа ће жељети исто као Новак''!
"'Одузео' је самопоуздање Стану Вавринки, па чак и Ендију Марију, иако није играо против њега. Улази у Вимблдон пун вере у себе. За мене, он је главни фаворит уз Роџера Федерера, који неће имати ово споменуто самопоуздање које носи титула на Френч Опену", рекао је Виландер.

Рафа је у Паризу стигао до своје десете јубиларне титуле на 'Купу мускетара', чиме је исписао историју, а 15. Гренд Слема у каријери, чиме је поново оживео трку управо за Швајцарцем, који је 18 пута то чинио на четири највећа турнира.

Такође, сада има једну више од Пита Сампраса, који је остао усамљен на трећем месту вечне листе, односно три од нашег Новака Ђоковића.

Осим тога, Маљорчанин ће на теренима 'Олд Енгланд Цлуба' имати прилику да стигне и до првог места на АТП листи, први пут од 2014. године.

"Нисам толико опчињен бројевима – 10, 11, 9... Али, ова титула свакако да га поново враћа у трку. Није освојио Слем годинама... Сигурно да му је у глави да покуша оно што је Ђоковић урадио прошле сезоне – када је био власник сва четири Гренд Слема у истом тренутку. Није немогуће да наредне године у Париз стигне са 18 највећих титула", закључио је Виландер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар