Надал се повукао са Квинса!

Рафаел Надал одлучио је да пропусти турнир у Квинсу како би спреман дочекао Вимблдон.

Тенис 14.06.2017 | 10:45
Надал се повукао са Квинса!
Шпанац је у недељу десети пут освојио Ролан Гарос, а због напорне сезоне на шљаци лекари су му саветовали да се одмори.

"Много ми је жао, али нећу моћи да играм на Квинсу следеће недеље. Тужан сам што сам морао да донесем ову одлуку јер волим Квинс, освојио сам турнир 2008. и сваки пут када сам играо финале Вимблдона то је било након што сам играо на Квинсу", рекао је Надал.

Надал се титулом у Паризу вратио на друго место на АТП листи, а уколико би освојио Вимблдон, могао би да се врати и на прво, после пуне три године.

"Надао сам са да ће ми неколико слободних дана бити довољно да будем спреман, али у 31, после дуге сезоне на шљаци, емотивног наступа на РГ, после разговора са тимом и лекаром, одлучио сам да је мом телу потребан одмор како бих био спреман за Вимблдон. Извињавам се свим сјајним навијачима у Британији и организаторима турнира. Надам се да ћемо се видети на Квинсу следеће године", додао је Шпанац.

Ова одлука значи да Надал неће имати ниједан меч на трави до Вимблдона који почиње 3. јула. "Бик са Маљорке" је пет пута играо финале престижног турнира у Лондону, а два пута је тријумфовао – 2008. и 2010. године.

Шпанац је добио 24 од 25 мечева на шљаци, а пре Ролан Гароса освојио је мастерсе у Монте Карлу и Мадриду те турнир у Барселони, током двомесечне доминације.

Турнир на Квинсу почиње 26. јуна и трајаће до 1. јула.

Турнире на трави до Вимблдона пропушта и Новак Ђоковић, док ће се на Квинсу наћи остали најбољи тенисери света – бранилац титуле Енди Мари, Стан Вавринка, Милош Раонић, Хуан Мартин дел Потро, Марин Чилић, Григор Димитров, Ник Кирјос, Жо Вилфрид Цонга, Томаш Бердих.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар