ЦСКА пети пут заредом шампион ВТБ лиге!

Московски ЦСкА по пети пут узастопно одбранио је титулу у ВТБ лиги, пошто су са максималних 3-0 у серији великог финала поразили Химки.  А шта сте друго очекивали?!

Кошарка 14.06.2017 | 09:45
ЦСКА пети пут заредом шампион ВТБ лиге!
А зар сте очекивали нешто друго? Па наравно да нисте, нико није - ЦСКА је шампион ВТБ лиге! По шести пут заредом, а осми откако се ово такмичење игра - ово је девета сезона, само је Химки 2011. успео да скине с трона Армејце - најтрофејнији руски клуб освојио је регионалну лигу и потврдио апсолутну доминацију.

После тестног тријумфа у првом дуелу (94:88), односно убедљивог славља такође на домаћем терену за 2-0 (99:79), 'Армејци' су доминантном партијом потврдили да су далеко квалитетнији од свих у региону – 92:75.

ЦСКА је до осме титуле у ВТБ лиги предводио водио Нандо де Коло са 20 поена, четири скока и три асистенције, сјајан је био и Кори Хигинс са 18 поена, а двоцифрен учинак имао је још Арон Џексон са 14 .

Никита Курбанов додао је девет поена, пет ухваћених лопти и четири асистенције, Кајл Хајнц убацио је осам, док је наш Милош Теодосић за 14 минута уписао само два слободна бацања, из три покушаја, али и пет асистенција.

С друге стране најбољи је био Алексеј Швед са 17 поена и четири асистенције, а добро су га пратили Соколов и Роланд са по 13 поена, и десет скокова.

Димитрис Итудис, тренер Московљана, прославио је мали јубилеј, прославивши стоту победу у ВТБ лиги заједно са титулом.

Химки је осим утешних медаља добио и визу за Евролигу наредне сезоне.

ВТБ лига установљена је 2008. године и од тада је освајају искључиво руски тимови. Тачније ЦСКА, док је Химски успео да освоји титулу 2011. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар