Теодосићева плата у НБА биће...?!

Између 25. 000. 000-30. 000. 000 долара?! Тако тврде амерички стручњаци.

Кошарка 15.06.2017 | 18:30
Теодосићева плата у НБА биће...?!
Сапуница око будућности Милоша Теодосића и даље траје, али ускоро ће све и дефинитивно бити решено. Амерички медији све чешће се баве питањем Теодосићеве каријере, а после целе листе клубова заинтересованих за потпис српског капитена, на тапету су се нашли и финансијски детаљи могућег трансфера у најјачу лигу света. 

Како стручњаци с оне стране Атлантика тврде, Милош Теодосић је поставио одређене услове преласка у НБА лигу. Осим тога што жели да буде део система који ће се борити за плеј-оф и где ће имати загарантовану минутажу, Теодосић од клубова наводно тражи да му плата буде између 25.000.000 и 30.000.000 долара за три године. Односно, нешто више од осам милиона до десет милиона годишње. 

Мада аналитичари сматрају да је то разуман захтев, гледајући то да се ради о вероватно и најбољем плејмејкеру Европе, те на стални пораст буџета међу клубовима у НБА лиги, они су указали на потенцијалне проблеме у разговорима са заинтересованим послодавцима. Прво да је у питању играч без искуства у најјачој кошаркашкој лиги света, а онда и то да Теодосић већ има 30 година. 

Међутим, управа Мајамија размишља о томе да се упусти у озбиљнију причу са српским асом. 

Мајами испуњава критеријум тима који ће се борити за плеј-оф, с тим што је велико питање - колики простор Милош Теодосић може да добије поред прве звезде тима - Горана Драгића. Једина опција која би могла да задовољи све стране јесте да Драгић и Теодосић буду истовремено на паркету. 

Што се структуре плате тиче, Мајами би чак и могао да понуди Теодосићу тражену суму новца. После  све извеснијег растанка са Крисом Бошом, који се суочио са здравственим проблемом због чега ће вероватно завршити каријеру, Мајами ће добити слободан простор од 20.000.000 долара.

Сличне услове би могли да понуде и други заинтересовани клубови - Денвер, Сакраменто и Бруклин. 

Подсетимо, клубови ће добити дозволу да разговарају са Теодосићем од 1. јула. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар