Џумхур испао од 550. играча свијета!

Најбољи бх. тенисер елиминисан од Шпанца Данијела Муњоза-Де Ла Наве на старту Челенџера у Лисабону.

Тенис 13.06.2017 | 18:30
Џумхур испао од 550. играча свијета!
У шеснаестини финала Челенџера у Лисабону, Дамир Џумхур доживио је неугодан пораз од 550. тенисера свијета, Шпанца Данијела Муњоза-Де Ла Наве, иако је водио 1:0 у сетовима.

ДАМИР ЏУМХУР - ДАНИЈЕЛ МУЊОЗ-ДЕ ЛА НАВА 1:2 (6:3, 3:6, 4:6)

Два брејка у првом сету била су довољна да Сарајлија поведе 1:0. У трећем гему водила се велика борба, Џумхур је успио да искористи седму брејк лопту и одузме сервис противнику за 2:1, а онда још један за коначних 6:3.

Муњоз-Де Ла Нава узвратио је истом мјером. Одмах на старту другог сета - први брејк на другој страни. Искусни Шпанац повео је на почетку сета и предност сачувао до самог краја, уз још један одузет сервис, за изједначење у сетовима 1:1.

Слично као претходна два, почео је и одлучујући сет. Џумхур је успио да освоји гем на сервис ривала. Иако је повео 40:0, поприлично се намучио да поведе, и то тек након седам брејк лопти. Ипак, Шпанац је експресно успио да се врати и изједначи.

И наставак сета протекао је у борби која је донијела три брејка. Џумхур је успио да поведе 3:2, али одмах затим изгуби сервис. Десети гем 35-годишњи Шпанац поново је ријешио у своју корист на сервис бх. тенисера, за коначних 4:6.

Био је ово трећи меч Џумхура и Муњоза-Де Ла Наве, а претходна два, који су одиграни 2015. године, бх. тенисер ријешио је у своју корист.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар