Мулаомеровић више није тренер Цибоне!

Цибона је званично потврдила у уторак да Дамир Мулаомеровић више није тренер екипе, након што му је истекао уговор са загребачким клубом.

Кошарка 13.06.2017 | 20:15
Мулаомеровић више није тренер Цибоне!
По завршетку сезоне, у којој је Цибона завршила на седмом мјесту у АБА лиги и стигла до финала хрватског националног првенства, истекао је уговор између првог тренера "вукова" с Тушканца с клубом, тако да више неће предводити загребачки тим.

Засад није познато ко ће бити нови шеф струке "цибоса" у предстојећој сезони АБА лиге.

После финала плеј-офа у Хрватској најпре је Цедевита отпустила тренера, а потом је то учинила и Цибона.

"Цибоси" су саопштили да Дамир Мулаомеровић више неће седети на клупи њиховог тима.

Заправо, челници Цибоне понудили су Мулаомеровићу након истека уговора да презме место помоћног тренера што је он одбио.

"Након састанка с директором и челним људима клуба могу да кажем да више нисам тренер Цибоне. Током дана смо се састали и све договорили и ја напуштам клупу. Понуђен ми је нови уговор према којем бих требало да будем помоћник неком новом тренеру, а ни сам не знам ко ће то бити. Јасно је да на такву ситуацију нисам могао да пристанем и одлучио сам одем. Желим Цибони сву срећу у будућности", пренели су хрватски медији изјаву Мулаомеровића.

Досадашњи шеф стручног штаба Цибоне рекао је да на такву одлуку челних људи клуба нису били финансијски проблеми са којима се већ дуго боре. Он сматра да у плану имају довођење неког "великог тренерског имена за шта је потребно много новца".

А ко је то велико тренерско име још није познато.

Дамир Мулаомеровић преузео је Цибону пре годину и по дана, а ове сезоне, у којој су променили велики број играча, освојили су седмо место у АБА лиги и играли су финале домаћег шампионата.

Претходне сезоне, Мулаомеровић је остварио учинак од 11 побједа и 15 пораза у регионалном такмичењу.

У тренерској каријери, осим Цибоне, водио је тузланску Слободу и селекцију Босне и Херцеговине.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар