Вијести: Џикић преузима Будућност!

Александар Џикић напустиће Партизан и преузети подгоричку Будућност, тврди локални дневник "Вијести".

Кошарка 13.06.2017 | 16:45
Вијести: Џикић преузима Будућност!
"Вијести" незванично сазнају да је Будућност договорила све детаље уговора са Џикићем и његовим менаџером Мишком Ражнатовићем, а остало је само да 46-годишњи тренер стави потпис.

Пре неколико дана председник Будућности Драган Бокан је за "Вечерње новости" рекао да је Џикић опција за тренера, али да није било разговора.

Џикић иза себе има још једну сезону без трофеја са Партизаном, коју је окончао неславним поразом од ФМП у полуфиналу плеј-офа Суперлиге Србије.

Партизан је преузео у јануару прошле године када су црно-бели били последњи у АБА лиги, изборио је опстанак, а ове сезоне вратио донео клубу из Хумске позицију која води у Еврокуп.

Џикић ће бити седми тренер у ери Бокана, који је на челу подгоричког клуба од лета 2011. године. У међувремену су кроз "Морачу" прошли Дејан Радоњић, Игор Јововић, Лука Павићевић, Владо Шћепановић и Илија Зурос, док је као привремено решење у црногорском првенству претходне две године тим водио Игор Ђалетић.

Будућност данас добија новог тренера, а "Вијести” незванично сазнају да ће уговор са шампионом Црне Горе потписати досадашњи тренер Партизана Александар Џикић.

Према сазнањима истог листа, сви детаљи уговора између Будућности, Џикића и његовог менаџера Мишка Ражнатовића су договорени и остало је само да 46-годишњи Београђанин стави параф.

Овај сценарио, ако се испостави као тачан, и није изненађујући.

Иза КК Партизан је турбулентна сезона, проткана, пре свега, лошим финансијским стањем, неприсуством председника Николе Пековића, мистериозним и неразјашњеним тровањем играча и појединих чланова стручног штаба пред завршни турнир националног купа у Нишу, али и неуспесима у борби за трофеје.

Џикић је са постојећим снагама урадио колико је могао, мада је велики ударац за клуб то што се после 19 година црно-бели неће борити за титулу националног првака.

Тренер Партизана је стигао у Хумску 5. јануара као "ватрогасац", наследивши Петра Божића, који је тим оставио на последњем месту АБА лиге. Џикић је препородио екипу и на крају је Партизан заузео треће место у регионалној лиги, да би га Цедевита елиминисала у полуфиналу такмичења.

Једини је у региону два пута ове сезоне савладао Црвену звезду, али је његов тим потонуо у плеј-офу домаћег шампионата.

"Имам уговор на још годину дана... Не планирам да поднесем оставку", рекао је Џикић одмах после изненађујуће елиминације од ФМП-а у полуфиналу плеј-офа Суперлиге Србије.

Судећи, међутим, према сазнањима подгоричког листа, али и неких овдашњих медија, Џикић ће се растати од Партизана, пред којим је нови (неизвестан) период стабилизације.

Џикић је био асистент и у НБА лигашу Минесоти, а самосталну каријеру је почео 2008. у Олимпији, са којом је одмах био национални првак.

Највише успјеха је имао у Крки, са којом је три пута био шампион Словеније, освојио ФИБА Еурочеленџ куп, и по два Купа и Суперкупа Словеније (по један имао и са тимом из Љубљане). Водио је и Љетувос Ритас и репрезентацију Македоније.

Џикић ће, наводе "Вијести", бити седми тренер у ери председника Будућности Драгана Бокана, који је на чело подгорилчког клуба дошао 2011. године.

На клупи је затекао Дејана Радоњића, који је у априлу 2013. отишао у Црвену звезду, а наследио га је Игор Јововић и остао до новембра 2015. године.

Од тада су се на клупи мењали Лука Павићевић, Владо Шћепановић и Илијас Зурос, а у црногорском шампионату је у две последње сезоне екипу водио Игор Ђалетић.

Ова информација о Џикићу подгрејала је приче да би Владо Шћепановић, можда, могао да га наследи у Партизану. Мада је извесније да ће на клупу Ненад Чанак.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар