Боби и репрезентација: Надам се...

„Нисам са селектором обавио никакав разговор, али има времена, има још довољно дана. Надам се да ће бити све ок и да ћу бити у националном тиму“, рекао је српски центар.

Кошарка 15.06.2017 | 11:30
Боби и репрезентација: Надам се...
Бобан Марјановић у репрезентацији Србије. Делује оптимистично и све реалније. Тако се барем може закључити на основу изјава центра Детроти Пистонса, који верује да ће бити део националног тима на Евробаскету, иако званично још увек није обавио разговор са селектором Александром Ђорђевићем.

Некадашњи центар Црвене звезде је протекло слободно време искористио за обилазак родбине и пријатеља, како каже, добро је напунио батерије и креће са тренинзима. Ускоро можда и са репрезентативним саиграчима.

„Видећемо, Боже здравља, да буде све како треба и да будем дресу репрезентације. Нисам са селектором обавио никакав разговор, али има времена, има још довољно дана пред нама. Надам се да ће бити све ок и да ћу бити у националном тиму“, рекао је Марјановић, који је синоћ био на првој финалној утакмци МОЗЗАРТ Суперлиге између Црвене звезде и ФМП-а.

Навијачи српског шампиона добро памте две сјајне сезоне у црвено-белом дресу. У тренутку када се див из Зајечара појавио на паркету, уследиле су овације са трибна дворане Александар Николић.

„Било је врло емотивно, присећао сам се свега, од паркирања, па до хале. Људи које сам срео, људи који су радили овде. Стварно леп осећај, срце ми је треперило и дрхтало, као да нисам свој, као да лебдим. Осећај се стварно феноменалан. Улазим у халу и оно „вау“, хоћу на терен, одмах да се загревам и да уђем да играм. Лепо је видети Звезду у финалу и баш ми је драго што сам дошао да подржим свој тим, моје другаре и стручни штаб. Осећам се као оно кад дођеш кући, дигнеш ноге и онај осмех“, рекао је одушевљени Марјановић.

Да ли таква атмосфера постоји у НБА лиги?

„Само у плеј-офу. Зависи од утакмица, али мислим да је ово најбоље“.

Да ли си успео да испратиш Звездине игре у прошлој сезони?

„Све сам пратио. Неки пут су се преклапале утакмице, када ми у то време имамо јутарњи тренинг, идемо на пут или имамо састанак. Али оно што сам успео, све сам гледао. Момци заиста играју феноменално и заслужују све ово што им се догађа“.

Да ли си у финалу ипак очекивао Партизан?

„Реално, да будем искрен - јесам. Али, лопта је оркугла што сви кажу, момци (ФМП) играју стварно добро и заслужено су ту где јесу“.

Минутажа у Детроту је за Марјановића била више него скромна, али има наговештаја да ће већ од следеће сезоне ствари кренути набоље по том питању.

„Тај део што сам играо, задовољан сам самим собом. После неког разговора који сам имао са тренером, следеће сезоне очекујем знатно већу улогу и много већу минутажу“.

Црвена звезда је наставила са „прављењем“ врсних центара, све је кренуло од Бобија, а потом су уследили Цирбес, па Кузмић.

„Можемо да препишемо заслуге тренеру. Он ради добар посао, цела Управа ради добар посао. И наравно, да није саиграча и лопти које иду ка нама, ми не бисмо били где смо сада“, закључио је Марјановић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар