Надал: Успјех се постиже свакодневним радом!

Шпански тенисер Рафаел Надал није крио одушевљење због своје десете титуле на Ролан Гаросу.

Тенис 12.06.2017 | 19:45
Надал: Успјех се постиже свакодневним радом!
Надал је лако савладао у финалу Станисласа Вавринку са 6:2, 6:3, 6:1 и потврдио да је суверени краљ шљаке.

"Савршен Ролан Гарос. Играо сам добро током целог турнира. Нисам променио стил у односу на претходне сезоне, нисам играо ни мање ни више агресивно него пре. Када играте добро можете то себи да приуштите. Добро је што нисам проводио много времена на терену, ниједном није било 5:5", рекао је Надал.

Вероватно нико више неће успети да чак десет пута освоји један Грен слем, па ни Ролан Гарос.

"Нема посебне тајне. Успех се постиже свакодневним радом. Мени се тај успех овде догодио десет пута и због тога сам пресрећан. Осећам се сјајно, прошао сам тешке моменте због повреде и свега", додао је Шпанац.

Надалу је титула у Паризу прва са новим тренером Карлосом Мојом.

"Карлосова подршка ми је била изразито важна, одлично сарађујемо. Био сам расположен и мотивисан пред турнир што ми је и помогло да одиграм како треба. Све је функционисало без грешке, сјајно је и што је Тони био на терену у финалу. Имао сам пуно добрих сезона у својој каријери, али не могу да их упоредим. Играм добро, уживам у сваком мечу, желим да продужим овај прелепи низ", истакао је "Бик са Маљорке.

Надал има 31 годину, а у понедељак се после три вратио на другу позицију на АТП листи.

"Нисам једна од екстремно организованих особа које увек знају шта ће следеће радити. И даље идем корак по корак. Играћу док год ме то буде чинило срећном. Ако једног јутра кад устанем више не будем мотивисан да идем на тренинг, окончаћу каријеру. Не бринем се због тога, ја сам срећна особа. Кад се крај деси, десиће се, али тренутно имам велику мотивацију да тренирам. Док год ми тело дозволи, играћу", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар