Грбић: Показали смо колико заиста вредимо!

Селектор Никола Грбић задовољан је игром и реакцијом екипе у јучерашњој утакмици против Белгије у Светској лиги.

Остали спортови 12.06.2017 | 11:15
Грбић: Показали смо колико заиста вредимо!
Одбојкаши Србије победили су у Техерану селекцију Белгије са 3:0 по сетовима (25:22, 25:18, 25:20) и остварили пету победу у Светској лиги у којој бране титулу.

"Изузетно сам задовољан реакцијом момака трећи дан узастопно. Није било лако, огроман терет турнира изнела је малтене једна шесторка. Концентрација на данашњој утакмици је била изузетно висока, кренули смо агресивно од прве лопте. Видело се да када смо концентрисани и када играмо овако, да није важно ко је са друге стране мреже. На све је утицао и пораз од Белгије у Србији, хтели смо да покажемо да је то био лош дан и да је ово наша вредност на терену", рекао је Грбић.

Одбојкаши Србије ће у Кордобу отпутовати из Техерана у понедељак, преко Истанбула и Сао Паула, а у Аргентину би требало да стигну у уторак, 13. јуна у 6.20 часова по средњеевропском времену.

"Следи дуг пут у Аргентину. Такав је систем такмичења, не смемо да размишљамо о томе јер то може да нам буде изговор за евентуални неуспех. Наша концентрација и размишљање је на наредног противника, а то је Аргентина и само о томе треба да размишљамо", рекао је Грбић.

Репрезентавац Србије Срећко Лисинац рекао је да је његова екипа од почетка контролисала утакмицу.

"Схватили смо утакмицу озбиљније него ону у Новом Саду. Није да смо их тамо потценили, али одиграли су јако добар меч и изненадили нас. Ми смо се данас припремили много боље, видели смо где смо грешили у првом мечу. Задовољни смо турниром у Техерану", рекао је Лисинац.

"Остварили смо пету победу, имамо још три утакмице до краја регуларног дела. Мислим да смо направили добар пут до 'фајнал сикса', још једна победа и да се пласирамо на завршни турнир. И ако се пласирамо, ићи ћемо на све три победе", додао је он.

Одбојкаш Србије Никола Јововић рекао је да је његова екипа одиграла одличан турнир у Техерану.

"Одиграли смо сјајно и у Новом Саду, али ово је феноменално. Играмо добро, дижемо форму, а данас смо одиграли најпрецизније од свих утакмица у Светској лиги. Једини пораз у Светској лиги имамо од Белгије (3:0), знали смо да морамо да запнемо, запели смо, добили их са 3:0 и идемо у Аргентину. Чека нас дуг пут, али навикли смо, идемо тамо по пласман на 'фајнал сикс'", рекао је Јововић.

Србија ће током трећег викенда, од 16. до 18. јуна, играти у Кордоби, у Групи Г са Аргентином, Бугарском и Бразилом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар