Вавринка: Надал игра најбољи тенис у каријери!

Швајцарски тенисер Стан Вавринка сматра да Рафаел Надал игра најбољи тенис у каријери.

Тенис 12.06.2017 | 10:00
Вавринка: Надал игра најбољи тенис у каријери!
"Бик са Маљорке" је у недељу "почистио" на Филип Шатријеу Швајцарца са 6:2, 6:3, 6:1 после два и по сата игре.

“Надал игра тенис на највишем новоу и заиста је тешко играти протви њега. Ово сигурно није била моја најбоља игра, мислим да сам мало оклевао са мојим избором удараца. То је због тога што сам играо против њега, а други разлог је јер сам се много истрошио последњих неколико недеља како бих дошао до мог најбољег нивоа. Доста тога је утицало на резултат, а пре свега јесте његова сјајна игра", рекао је Вавринка.

Вавринка је до сада три пута стизао подизао пехар на завршници Грен слем, али сада га је зауставио сјајни Шпанац.

"Ово је за мене невероватан турнир. Јутрос сам био нервозан због меча, због финала и због дуела са Надалом. Свакако да нисам срећан, али велика је ствар бити у финалу. Увек сте тужни када изгубите финале, али ту има доста добрих ствари. Пре три недеље сам баш био лош, али сам освојио Женеву и дошао до финала Грен слема. То је велика ствар свакако."

Швајацарац је истакао да је тешко на шљаци играти против тенисера као што је Надал.

"Трудио сам се да пронађем решење и да заиграм боље и да урадим нешто другачије. Али, на крају крајева нема шта пуно да се прича о мечу. Играо сам против „Краља шљаке“ који је освојио десету титулу на Отвореном првенству Француске. Када играте против њега видите да је невиђени борац. На шљаци је заиста тешко борити се са њим. Сигурно је да игра свој најбољи тенис. Од почетка године се видело да је агресивнији, свакако игра боље него икада, па због тога и добија толико мечева", закључио је Вавринка.

После историјске десете титуле на Ролан Гаросу, Рафаел Надал ће од понедељка постати други рекет света. "Бик са Маљорке" добиће нових 1.910 бодова па ће се са 7.285 наћи иза Ендија Марија (9.890), док ће трећи бити Стан Вавринка са 6.175 поена.

Поразом у четвртфиналу ЕГ од Доминика Тима, Новак Ђоковић је изгубио 1.640, па је пао четврто место на АТП листи са 5.805 бодова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар