РГ - Остапенко: Ово је сан, не могу да вјерујем!

Летонска тенисерка Јелена Остапенко рекла је после тријумфа на Ролан Гаросу да још не може да верује да је освојила своју прву гренд слем турниру у Паризу.

Тенис 11.06.2017 | 19:30
РГ - Остапенко: Ово је сан, не могу да вјерујем!
Остапенко је освојила своју прву професионалну титулу, пошто је у финалу Ролан Гароса после великог преокрета победила Румунку Симону Халеп са 4:6, 6:4, 6:3. Халеп је водила са 6:4 и 3:0, али није успела да победи.

"Не могу да верујем да сам шампион Ролан Гароса са 20 година. Ово је мој сан, много сам срећна. Симона је сјајна играчица, али покушала сам да будем агресивна и све се преокренуло. Борила сам се за сваки поен и драго ми је што сам победила. Мислим да ћу тек за неколико дана или недеља схватити шта се догодило", рекла је Остапенко.

Остапенко је први играч од 1933. године који није био носилац а освојио је Ролан Гарос.

Остапенко је са 20 година и два дана најмладја освајачица гренд слем трофеја још од 2004. године, када је Рускиња Светлана Кузњецова освојила Ју Ес опен.

"Знала сам да у финалу играм против сјајне тенисерке и када сам губила са 4:6, 0:3 помислила сам да треба да уживам у мечу и да покушам да се борим до последњег поена. Играла сам агресивно и меч се преокренуо у моју корист", рекла је Остапенко.

Остапенко ће се после ове победе са 47. попети на 12. место на WТА листи, што ће бити њен најбољи пласман у каријери. Халеп ће са четвртог скочити на друго место, а прва ће остати Анџелик Кербер, која је елиминисана у првом колу Ролан Гароса.

"Мислим да је Симона била мало нервозна пошто је била под великим притиском и то ми је помогло. Такодје, мислм и да сам у одлучујућим тренуцима играла добро, у неколико важних гемова и меч се преокренуо. Заиста сам срећна, али морам још да напредујем, да напорно радим како бих се попела на WТА листи и можда да освојим још неку титулу. Волела бих да освојим све гренд слем титуле, то је мој циљ. Али, морам још много да радим", рекла је она.

Остапенко је додала да јој је идол освајачица 23 гренд слем титуле Серена Вилијамс.

"Увек сам уживала гледајући је. Она је велики шампион. Играмо сличним стилом, она је мој идол", навела је Остапенко.

Румунска тенисерка Симона Халеп рекла је да је тужна што није освојила трофеј, али да је стекла велико искуство.

"Честитам Јелени, нека настави тако, још је дете. Сјајно је играти у финалу, а она је играла заиста добро. Ударала је врло снажно, у једном тренутку сам се осећала као гледалац на терену. Заслужила је победу. Ово је тежак тренутак за мене, али наставићу да радим пошто желим да поновим све што сам урадила на овом турниру. Видећемо шта ће бити", рекла је Халеп.

"Мислим да нисам много грешила данас, мислим да сам играла добро. Али, нисам имала много среће у неким поенима, код линија, код мреже. Не знам. Све је данас било на њеној страни. Али заслужила је победу, играла је заиста добро када сам водила са 1:0 у сетовима и 3:0 у другом сету. Била сам близу, али изгубила сам. Не могу ништа да променим, морам да идем напред", додала је она.

Халеп је освајањем Ролан Гароса могла да преузме прво место на WТА листи.

"Последња 24 часа су била тешка. Била сам врло близу првој гренд слем титули и првом месту на свету. Било је емотивно, али тако је. Желим много таквих тренутака, због тога сам радила 20 година и играла 20 година", навела је Халеп.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар