Видео: Болт се побједом опростио од публике на Јамајци!

Јусеин Болт тријумфовао је на последњој трци у каријери на Јамајци, пошто је 100 метара истрчао за 10,03 секунди.

Остали спортови 12.06.2017 | 16:30
Видео: Болт се побједом опростио од публике на Јамајци!
Тридесетогодишњи Болт најавио је да ће се повући после ове сезоне, а на последњем наступу пред домаћом публиком у Кингстону однео је победу.

"Остао сам без речи. Од јуниора, подршку коју сам добија од вас(навијача) била је невероватна. Никада нисам очекивао ово, велико је задовољство видети вас све на стадиону. То показује да цените оно што сам радио, а то је велика част за мене", рекао је Болт после трке.

Болт је у каријери освојио девет златних медаља на Олимпијским играма и после ове сезоне биће упамћен као највећи атлетичар који је крочио на атлетску стазу.

Усеин Болт најавио је пензију после Светског првенства у Лондону у августу. Јамајка се већ годинама поноси најбржим атлетичаром планете, због чега су му приредили својеврстан спектакл у домовини.

На Националном стадиону у Кингстону више од 30.000 људи поздравило је најбржег човека планете на специјалном догађају названом "Поздрав легенди". Болт је последњи пут трчао пред својом публиком.

"Никада нисам био нервознији пред неку трку. ОК, то јесте само трка, али посебна", открио је осмоструки освајач олимпијског злата.

Упркос треми, трку је завршио као први у времену 10,03 секунде, а поносни домаћини потрудили су се да му приреде прави спектакл.

Актуелни светски рекордер у тркама на 100 и 200 метара дочекан је и поздрављен као државник, њему у част приређен је спектакуларни ватромет, а Болт је осим на стази бриљирао и за микрофоном.

"Не постоје праве речи. Подршка коју сам добио од своје земље још од јунироских дана је невероватна. Ништа од свега не бих постигао без родитеља, пријатеља, најбољег друга Ен Џеја... Желим да се захвалим Јамајци, јер нисам ово очекивао. Заиста је посебан осећај што су људи дошли у оволиком броју да ме виде и поздраве. То значи да цене оно што сам урадио и то је велика част за мене", изјавио је Болт.



Болт је освојио златне медаље у тркама на 100, 200 и 4x100 метара на последње три Олимпијаде - у Пекингу 2008, Лондону 2012. и Рио де Жанеиру 2016. године. Успех какав нико није забележио до сада питање је да ли ће икада бити поновљен.

"Волео бих да Усеин трчи још 40 година. Свима ће недостајати. Заиста не знам шта ће се догодити са атлетиком када се он повуче. Он је благослов не само за Јамајку, већ за цео атлетски и спортски свет", изјавио је Карлос Морган, продавац воћа, који је превалио више стотина километара како би присуствовао Болтовој последњој трци на Јамајци.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар