Цветковић: Амбиције велике, а оптимизам још већи!

Репрезентација Србије окупила се у петак Београду на почетку припрема за завршне мечеве у квалификацијама за Европско првенство у Хрватској.

Остали спортови 12.06.2017 | 13:30
Цветковић: Амбиције велике, а оптимизам још већи!
Селектор Јовица Цветковић казао је да екипа има велике амбиције.

"Већи сам оптимиста него на почетку. Није проблем у томе да ли имамо лоше играче, напротив, једни су од најбољих у Европи. Морате их уважити на прави начин, створити игру која им одговара и систем у коме се најбоље сналазе. Максимално ћемо радити, нећемо се задржавати на ове две утакмице. Највеће амбиције имамо за ЕП, тако и играчи размишљају. Квалитетни смо и имамо велики потенцијал", рекао је Цветковић.

Он је додао га радује што се екипа окупила два дана раније од очекиваног, али и да ће неки играчи доћи тек следеће недеље.

"Нисмо очекивали оволики број повреда и оправданих отказа. Позвано је 28 играча, осам је отказало наступ. Неки играчи наступају за викенд у емачкој и Француској, тако ће нам бити потребно још пар дана да будемо комплетни. Искористићемо их за регенерацију и да што мобилнији удјемо у изузетно важне утакмице за наш рукомет. Чисти смо у главама и озбиљно се спремамо", рекао је Цветковић.

Српски рукометаши дочекаће наредне среде у нишком Чаиру селекцију Пољске од 20.45, а четири дана касније играће у Минску против Белорусије.

"Радићемо два пута дневно у Нишу и спремати се за противника који долази у потпуно измењеном саставу. Не можемо ништа да користимо од претходног материјала, јер је и селектор, и пољски састав потпуно промењен. Играју припремни турнир у Норвешкој, тако да ћемо покушати да их анализирамо од тог материјала који добијемо. Ове ситуације су изузетно опасне. Пољаци немају шта да изгубе, долазе са новим тренером. У предности су ако их противник сваки олако. Ми их нећемо схватити на тај начин, већ одиграти као против најјаче репрезентације на свету. Биће јако тешко. Опуштања не сме да буде", рекао је селектор Србије.

Цветковић ће у Ниш иповести 22 репрезентативаца, с тим што су упитни наступи Марка Вујина и Драшка Ненадића. Медју позванима је и некадашњи капитен, Ратко Николић.

"Трудимо се да позовемо свакога ко је од помоћи. За Румуне је то био Чутура, који игра тамо и добро их познаје. Сада је Ратко са нама, који је одиграо изузетно важну улогу у стварању репрезентације која је 2012. године освојила сребрну медаљу. Он још увек игра рукомет и добро то ради. Желимо да се опростимо од капитена на достојанствен начин. То не значи да неће имати и улогу на терену, јер још увек не знамо на које ћемо играче моћи да рачунамо за пут у Белорусију. Крај је сезоне, велики су напори, плашим се када ми зазвони телефон, да неко још не откаже. У репрезентацији су они који то заслужују. Све радимо у циљу успеха" закључио је Цветковић.

Србија је прва у Групи два квалификација за Светско првенство са шест бодова, један више од другопласиране Белорусије, а два од Румуније и чак шест од Полсјке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар