Новак испао из Топ 3!

Србин први пут после октобра 2009. неће бити међу тројицом најбољих играча света.

Тенис 10.06.2017 | 10:45
Новак испао из Топ 3!
Пре тачно годину дана Новак Ђоковић је у Паризу комплетирао гренд слем титуле, имао рекордну разлику у односу на Ендија Мареја на АТП листи и чинило се да је недодирљив.

Али...

Емотивно и физичко пражњење после освајања Ролан Гароса било је очигледно.

Да је Ђоковићева амплитуда достигла највишу тачку и да креће на доле видело се већ на Вимблдону, а посебно на Олимпијским играма, где је отишао по злато, а испао већ у првом колу.

Није имао претерано успеха ни до краја године, коју је завршио на другом месту АТП листе, препустивши челну позицију Мареју.

Као светски "броју 2" наступао је до Ролан Гароса, а сада ће морати да се суочи са новим падом.

Испадање у четвртфиналу од Доминика Тима и успех Стена Вавринке (пласман у финале) коштали су српског тенисера Топ 3 на АТП листи. Ђоковић, први пут од 12. октобра 2009. године, на следећој листи најбољих тенисера планете неће имати место међу првом тројицом.

Сада је питање када ће и да ли ће се назадовање на АТП листи завршити за 30-годишњег Београђанина?!

Финале Вавринки гарантује пролазак на број 3, а уколико се буде дочепао титуле на Ролан Гаросу Вавринка би дошао до броја 2 што би му био рекорд, односно највећи пласман у каријери. Уколико Надал буде освојио Ролан Гарос, биће други на свету. Енди Мари ће свакако остати први на свету.

Ђоковић је очигледно ван форме, покушао је и са драстичним променама када је променио цео стручни штаб. Сарадња са Андреом Агасијем је донела резултат, али није било времена да се то драстичније осети на резултатима.

Новак је сада на потезу и само он зна какви ће му бити наредни кораци. Говорио је да је већ преговарао са једним тренером чије име није открио, али је рекао да ће бити близак његовој енергији и духу.

Промене су свакако потребне, слаби резултати се оцртавају и на листи за човека који је већ сада обезбедио место међу најбољим играчима ове игре у историји.

Да ли ће имати снаге за повратак на врх? Ако смо ишта научили за све ове године "дружећи се са њим" то је да Новака никада не смемо да отпишемо. 

Па ни сада...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар