РГ: Кецмановић у тај-брејку остао без финала!

Миомир Кецмановић, први носилац јуниорског Ролан Гароса, није успео да се пласира у велико финале у Булоњској шуми.

Тенис 09.06.2017 | 15:45
РГ: Кецмановић у тај-брејку остао без финала!
Седамнаестогодишњи српски тенисер поражен је у полуфиналу од Николе Куна из Шпаније, једанаестог фаворита другог Гренд Слема сезоне, после велике борбе у три сета – 7:6(5), 2:6, 7:6.

Миомир је меч отворио брејком, али је Никола успео да узврати већ у четвртом гему, после чега су обојица била сигурна приликом сервиса, па је уследио тај-брејк.

У тринаестом гему пресудио је само један мини брејк, а направио га је Шпанац при вођству од 5:4 и потом дошао до вођства у сетовима.

Уследио је сјајан одговор првог јуниора света, који је у финишу другог дела игре двапута заредом успео да одузме сервис противнику и избори одлучујући сет.

Тада се игра у потпуности распламсала, па смо видели нова четири брејка – по два на обе стране. Кун је био ближи тријумфу, пошто је другим брејком дошао у позицију да својим сервисима овери пролаз у меч за титулу, али Миомир има више разлога за незадовољство јер је испустио великих 3:0 и брејк лопту да стигне до 'дупле' предности.

Али, и овога пута уследио је савршен одговор Србина – брејк враћен без изгубљеног поена за врхунац драме у новом тај-брејку.

Нажалост, иако је добро почео Миомир није успео да задржи концентрацију и у потпуности крунише то што је био у налету. Никола то користи најпре за вођство од 3:2, а затим и за коначни тријумф.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар