Чешки тенисер постаје нови Новаков тренер?!

Најбољи српски тенисер је у потрази за "сталним" тренером који ће блиско сарађивати са Андреом Агасијем, човеком за "велике турнире", а домаћа штампа истиче да би то могао да буде Радек Штепанек.

Тенис 09.06.2017 | 14:45
Чешки тенисер постаје нови Новаков тренер?!
"Андре Агаси ће се потрудити да буде уз мене на великим турнирима, али ћу морати да пронађем неког да буде стално уз мене".

Новак Ђоковић је ово изјавио после победе над Шварцманом на Ролан Гаросу, али елиминација, и то болна, уследила је веома брзо када се амерички тренер одвојио од њега због претходно заказаних обавеза, па је постало сасвим јасно да је српском тенисеру потребан "стални тренер".

Према писању дневног листа "Политика" то би могао да буде Радек Штепанек који се није још увек пензионисао, али због повреда није одиграо ниједан меч од јануара и врло је близу одлуке да рекет "окачи о клин".

Наводно су Ђоковић и Штепанек веома добри пријатељи и много пута су тренирали заједно, а такође обојица живе у Монте Карлу те су се често и дружили.

До сада су један против другога одиграли 14 сусрета, а наш тенисер је изгубио само једном, па исти лист наводи и да и да због тога што Штепанек "никада није спадао у ред легенди" његова сујета неће бити повређена ако мора да буде "тек други" тренер у Новаковом штабу и да слуша "надређеног" Агасија.

Међутим, све је ово још на нивоу спекулације и поред Штепанек за сада се спомиње и Иванишевић.

Видећемо шта ће Новак одлучити и да ли ће ту одлуку донети током боравка у Београду.

ТИПСА И "СРЕДЊИ ПРСТ"

За разлику од Новака - други српски тенисер Јанко Типсаревић и није баш у најсјајнијим односима са Радеком Штепанеком на кога је био изузетно бесан након сусрета у Дејвис Купу 2014. године када му је овај показао "средњи прст" током руковања.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар