РГ (Ж): Халеп и Остапенко у финалу!

Халеп боља од Плишкове, са Остапенко за титулу и прво место! Симона Халеп пласирала у финале Ролан Гароса победом над Каролином Плишковом 6:4, 3:6, 6:3.  Јелена као Ана, преко Бачински до финала! Јелена Остапенко пласирала се у финале Отвореног првенства Француске, пошто је у полуфиналу победила Тимеу Бачински из Швајцарске са 7:6, 3:6, 6:3.

Тенис 08.06.2017 | 20:45
РГ (Ж): Халеп и Остапенко у финалу!
Румунска тенисерка у борби за титулу играће са младом Летонком Јеленом Остапенком која је у три сета победила Тимеу Бачински.

Поред борбе за трофеј у Булоњској шуми Симона Халеп биће у прилици да дође до првог места на WТА листи уколико победи у финалу.

У дуелу између треће и четврте тенисерка на свету, тријумфовала је она са слабијим пласманом после два сата и три минута игре.

Атипично за женски тенис није било пуно брејкова, шта више за три сета и 29 одиграних гемова играчице су само пет пута успеле да одузму сервис једна другој.

Халеп је одиграла заиста феноменалан меч, све је успела да стиже, а знамо колико је то тешко у дуелу са Плишковом која има разорне форхенде. На крају пресудио је осми гем трећег сета, када је Румунка успела да направи одлучујући брејк.

Симона се овако пласирала у друго финале Отвореног првенства Француске, пошто је претходно 2014. године играла финале када је поражена после преко три сата борбе од Марије Шарапове.

Јелена као Ана, преко Бачински до финала! Јелена Остапенко пласирала се у финале Отвореног првенства Француске, пошто је у полуфиналу победила Тимеу Бачински из Швајцарске са 7:6, 3:6, 6:3.

Летонка, која данас прославља свој 20. родјендан, најмладја је тенисерка која је стигла до финала Ролан Гароса још од Ане Ивановић 2007. године.

Она је уједно постала и прва Летонка која је стигла до финала неког гренд слем турнира у појединачној конкуренцији.

Остапенко ће се у свом првом гренд слем финалу за свој први трофеј у каријери борити против победнице другог полуфинала у ком се састају Симона Халеп и Каролина Плишкова.

Летонка је од почетка меча заиграла агресивно и то јој се и те како исплатило. Она је у првом сету имала 21 директан поен и 16 неизнудјених грешака. Остапенко је први сет добила у тај-брејку са 7:4.

Бачински је у другом сету узвратила, освојила је четири узастопна гема и добила тај део игре са 6:3. Помогла јој је и Остапенко која је у одлучујућем поену направила дуплу сервис грешку.

У одлучујућем, трећем сету Остапенко је направила брејк више од противнице и 50. винером је успела да заврши меч и пласира се у своје прво велико финале.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар