"Федерер први 2020.? Тешко! Прије ће Новак, Енди или Рафа"!

Доминик Тим рекао је у интервјуу за 'ГQ Магазин' да не верује да ће Роџер Федерер бити први тенисер света 2020. године, већ Ђоковић, Мари или Надал.

Тенис 09.06.2017 | 10:15
"Федерер први 2020.? Тешко! Прије ће Новак, Енди или Рафа"!
"Федерер број један 2020? Тешко, пошто ће имати 39 година. Али, с друге стране, Енди, Новак и Рафа ће имати 33-34 године... Сигурно ће бити неко од њих. Такође, верујем и да ће моји вршњаци – Ник Кирјос и Александер Зверев – бити ближи самом врху", каже Тим.

Двадестрогодишњи Аустралијанац је у среду дошао до победе каријере савладавши актуелног шампиона Ролан Гароса Новака Ђоковића, импозантном партијом у три сета, наневши ривалу један од најтежих пораза у последњих неколико сезона и заказавши окршај са Рафаелом Надалом за велико финале.

"Јасно је да је Надал фаворит, и против мене и за трофеј. Освојио је три велике титуле ове године – Монте Карло, Барселону и Мадрид – а има и девет Ролан Гаросова! Ипак, ја ћу свакако тражити своју шансу", искрен је Доминик.

Момак рођен у Лиштенвурту је за непуних шест година међу професионалцима зарадио нешто више од шест милиона евра, али је свестан да мора мудро да поступа са новцем, иако ће га сигурно зарадити довољно и за наследнике.

"Не трошим новац ни на шта лудо или екстравагантно, научен сам одувек да штедим. Дуг је живот после тениса, па сходно томе део новца остављам са стране. Желим и надам се квалитетном и угодном животу по окончању каријере. Не купујем глупости. Углавном гардеробу и ствари за фудбал. Никада нисам купио ауто, али имам ролекс (који му је један од спонзора", закључио је Тим уз осмех.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар