Ђоковић на прекретници: Шта даље?!

Српски тенисер свестан да ствари у његовој каријери не иду добрим током, признао да се тешко сналази у новонасталој ситуацији, да покушава да иде на боље, али и да размишља о паузи!

Тенис 09.06.2017 | 22:45
Ђоковић на прекретници: Шта даље?!
Новак Ђоковић мораће да стави прст на чело после елиминације у четвртфиналу Ролан Гароса и добро се замисли.

Убедљив пораз од Доминика Тима, отворио је много питања за некада најбољег играча света.

Ђоковић се већ дуже време налази у кризи и свестан је тога. То се одразило на његове резултате, а после Париза то ће бити видљиво и на АТП листи. Позицију број два сигурно губи, што ће бити његов најлошији пласман од 2011. године, а могао би да "склизне" и до четвртог места.

Он тврди да није забринут због пада на листи најбољих тенисера света, али јесте због лоше игре. После лошег периода након освајања прошлогидшњег Ролан Гароса, "кола" су кренула низбрдо. То није више био недодирљиви Ђоковић, којег смо гледали претходних година, играч због којег су ривалима клецала колена и пре изласка на терен. Показао је да рањив, и те како.

Новак је био свестан да мора да преузме одређене кораке, како би своју каријеру задржао на високом нивоу. После мастерса у Монте Карлу преузео је крупне кораке - отпустио је цео стручни штаб, започео неку врсту сарадње са Андреом Агасијем, али не дугорочну и свакодневну, али то није рецепт који ће донети успех, очигледно.

Мораће да пронађе другачије решење, тренера који ће свакодневно бити уз њега, на дуге стазе, који ће донети нешто ново, мотивисати га, вратити га на место којем припада, само је питање ко ће то бити, и ко ће прихватити такву улогу, будући да према оцени Србина то мора да буде неко "ко је већ био у његовим патикама". Агаси има то искуство, али нема времена.

Оно што највише брине је Новаков "ментални" пад. Играч, који је годинама имао ту психичку снагу да се враћа из немогућих сутуација, против Тима је показао да и на том пољу није више јак. У трећем сету доживео је потпуни крах (0:6) и рви пут после 12 година на гренд слему је добио "ђеврек". Изгледало је као да се предао, што је до сада било незамисливо када је у питању Новак Ђоковић.

Сада се налази на раскрсници.

"Размишљам о много ствари, нарочито последњих неколико месеци. Није ми лако да пролазим кроз све добре и лоше фазе. Тражим шта је најбоље за мене. Не прија ми како играм тренутно, нарочито како сам играо против Тима у другом делу меча. Свестан сам да немам континуитет. Одиграм један или два добра меча, а онда потпуно другачије. То је почело често да ми се дешава", отворено је признао Ђоковић после елиминације са Ролан Гароса.

Каже да зна да је далеко од праве форме и да мора да пронађе право решење у тешкој ситуацији у којој се налази.

"Заиста се трудим да изађем из ове ситуације у којој никада раније нисам био. Није лако, али покушавам. Желим да идем напред. Има разних мисли, разних емоција код мене. Имам много осцилација у игри, али је било и светлих тачака, али то је спорт и морам да прихватим да пролазим кроз одређени период и да преузмем конкретне потезе. Пролазим кроз одређене околности које ме терају да приступам другачије стварима и да хладне главе доносем одлуке које ће бити добре за мене", рекао је Ђоковић и нагласио да размишља и о паузи.

"Ја већ покушавам да урадим оно што је најбоље за мене. Већ сам направио промене, ангажовао сам и Андре Агасија, јер имам одговорност према игри. Ипак, највећу одговорност имам према себи и ако не желим да играм, нећу то радити и не може нико да ме спречи у томе. Видећемо шта ће бити, одлука није лака, али ћу видети како се осећам и после Ролан Гароса ћу донети одлуку", истакао је српски тенисер напоменувши да има и одређене обавезе према публици, спонзорима...

Новак, ипак, неће доносити исхитрене одлуке, неће "сећи преко колена"...

"Није лако, напротив, али Имам мотива на претек, много волим овај спорт и не бих га играо да је другачије".

Ђоковић ће сада добро размотрити наредне кораке.

"План је да играм на Вимблдону, али још увек не знам да ли ћу пре њега наступати и на неком припремну турниру", поручио је Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар