Бекер: Ђоковићу треба нови тренер који ће га пратити!

Бивши тренер Новака Ђоковића Борис Бекер сматра да Андре Агаси није право решење за српског тенисера.  Експерти ТВ канала "Еуроспорт" сматрају да пораз од Доминика Тима мора код Новака да укључи све аларме.

Тенис 07.06.2017 | 23:45
Бекер: Ђоковићу треба нови тренер који ће га пратити!
Агаси и Ђоковић су сарађивали током прве недеље Ролан Гароса, али је Американац напустио Париз пред почетак друге, због већ раније договорених обавеза.

Ђоковић је елиминисан у среду у четвртфиналу РГ убедљивим поразом од Доминика Тима у три сета.

"Ђоковић мора да направи нови почетак. Почео је да сарађује са Агасијем, новим "супертренером", али он није био уз њега током друге недеље када му је био најпотребнији. Ђоковић мора да нађе новог тренера који ће га пратити на Туру. Било је приче о разговорима са неколико тренера који би га тако пратили, али то мора брзо да се реши, не током Вимблдона, јер Ђоковић мора да искористи наредне три-четири недеље како би се вратио", рекао је Бекер.

Ђоковић је поражен од Тима са 7:6, 6:3, 6:0, што му је први сет без освојеног гема на Грен слему после 12 година.

Мислим да је средином другог сета схватио да му дефанзивно-пасивна игра неће донети успех. Морао је да промени тактику како би заиграо агресивније, почео је да размењује ударце са Тимом који је играо одлично. Тим је био као боксер који је примао ударац, а онда га узвратио. Мислим да је на крају то сломило Ђоковићеву игру, а у трећем сету није имао шансе да преокрене меч у своју корист", додао је Немац.

Новак Ђоковић од среде је бивши шампион Ролан Гароса и практично бивши светски "број два".

Убедљив пораз од Доминика Тима у четвртфиналу турнира спустиће српског тенисера на треће или четврто место АТП листе.

Ипак, највише од свега брине то што после изгубљеног првог сета није био конкурентан младом Аустријанцу, који је у Париз дошао као седми на свету.

Новаков некадашњи тренер, сада коментатор "Еуроспорта" Борис Бекер, велики део одговорности за пораз приписује чињеници да је Србин у овом мечу имао подршку само породице и пријатеља.

"Новак ће морати да донесе коначну одлуку. Почео је да ради са Андреом Агасијем, новим супер-тренером. Међутим, Агаси није био ту друге недеље турнира, када му је био најпотребнији. Новак мора да пронађе новог тренера за турнире. Прича се да је било разговора са неким тренерима који ће га подржати. Али, ово мора да се деси што пре, а не током Вимблдона, јер Ђоковић мора што боље да искористи наредне три или четири недеље",јасан је Бекер.

Славни Немац има замерке и на рачун Нолетовог тактичког плана.

"Мислим да је средином другог сета Новак схватио да његова дефанзивно-пасивна игра не може да га доведе до победе. Он мора да промени тактику и да игра офанзивније. Тим је током овог меча био као боксер који је прихватао ударце, а затим их и узвраћао. Мислим да је то сломило Новакову игру и да због тога у трећем сету није успео да преокрене меч у своју корист".

Матс Виландер, кога годинама "бије глас" да му не пријају Ђоковићеви успеси, реално је сагледао меч и Новаков актуелни тренутак.

"Доминик Тим је играо да победи. Чак и када му није ишло добро у првом сету, ударао је из све снаге. Новак је био ван равнотеже, као да му је било непријатно. Услови су били веома тешки, али то обично иде у корист бољег и искуснијег играча", констатовао је главни тениски експерт "Еуроспорта".

Он верује да се пред Новаком налази "занимљив период".

"Мораће да реши доста ствари. Јасно је да је он сада далеко од његове најбоље игре, коју је показивао у претходних седам, осам година. Новак ће вероватно позвати Андреа Агасија, иако и сам вероватно зна у чему је био проблем, али то треба да му каже Андре. Мислим да Новак зна да нешто није у реду. Тешко је то посматрати са стране, али јасно је да он више не доноси одлуке из срца".

Виландер је додао да Тим са унапређеном игром у односу на мастерс у Риму, када га је Новак декласирао 6:1, 6:0, може да пружи достојан отпор Рафаелу Надалу у полуфиналном окршају.

Ђоковић неће играти званичне турнире пре Вимблдона, који почиње 3. јула, а где је прошле године поражен у трећем колу од Сема Кверија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар