Потоп у Вршцу: Страдала жена

Једна жена страдала је од последица невремена које је поподне задесило Вршац и околину, рекла је Тањугу начелница службе Хитне помоћи у Вршцу др Викторија Нистор Оморан.

Србија 07.06.2017 | 20:43
Потоп у Вршцу: Страдала жена
Према њеним речима, тренутно је ситуација под контролом и нема повређених, а Хитна помоћ, Жандармерија и Црвени крст су на терену.

Због обилних падавина које су у поподневним сатима захватиле околину Вршца, поплављено је више десетина кућа у местима Уљма и Шушаре, као и локални пут између ова два места, а да сада је евакуисано око 40 људи, јавио је РТС.

Киша је почела да пада током поподнева и за само десетак минута створили су се потоци на улицама, а вода је продрла у већину домаћинстава у месту Уљма.

На терену се налазе припадници ватрогасно-спасилачке јединице Вршац, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упутио је припаднике Жандармерије у поплављена места, како би у најкраћем року пружили помоћ угроженом становништву, саопштено је из МУП-а.

На терену су и ватрогасно-спасилачке јединице из Београда, а у помоћ су притекли и мештани са тракторима.

Надлежни се надају да ће до вечерас сви угрожени бити евакуисани, а за оне чија су домаћинства поплављена биће обезбеђен смештај у Вршцу и Белој Цркви.

Општински штаб за ванредне ситуације у Вршцу заказао је ванредну седницу.

Очекује се смиривање ситуације, будући да за наредне сате није најављена киша, а вода је почела да се повлачи.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар