РГ - Чилић: Вјерујем у побједу против Вавринке!

Хрватски тенисер Марин Чилић рекао је да верује у своје могућности и да може да победи Швајцарца Стана Вавринку у четвртфиналу Отвореног првенства Француске.

Тенис 06.06.2017 | 09:45
РГ - Чилић: Вјерујем у побједу против Вавринке!
Чилић није крио задовољство након што се први пут у каријери пласирао у четвртфинале Ролан Гароса јер му је Јужноафриканац Кевин Андерсон предао меч четвртог кола при водјству хрватског играча од 6:3, 3:0.

Следећи противник биће му Вавринка, победник Ролан Гароса из 2015.

"Жао ми је што Андерсон није могао да настави. Имао је неколико повреда током последње две године и сигурно да му није било лако да одустане јер је након дуго времена стигао до друге недеље гренд слем турнира. С друге стране, поновно сам се осећао феноменално на терену, играо сам јако добро и одрадио све што смо се договорили па физички свеж улазим у четвртфинале", рекао је Чилић, преноси Хина.

Чилић и Вавринка су се до сада састајали 13 пута, а Швајцарац је уписао чак 11 победа.

"Вавринка је последњих година на Ролан Гаросу увек показивао сјајну форму. Верујем да му је ово један од најдражих турнира, а ја против њега немам најбољи скор. Ипак, у последњих годину дана смо одиграли неколико тесних мечева па верујем да имам добре шансе за победу. Наравно, од себе очекујем да наставим у овом ритму, на високом нивоу. Верујем у своје могућности с обзиром на висок улог", казао је Чилић.

Чилић и Вавринка свој четвртфинални меч играју у среду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар