Виландер: Новак је изгубио глад за побједама!

Најбољи тенисер света с краја 1980-их Матс Виландер сматра да Новак Ђоковић има проблем што је због много победа изгубио глад за њима.

Тенис 06.06.2017 | 08:15
Виландер: Новак је изгубио глад за побједама!
Ђоковић је након освајања Ролан Гароса прошле године доживео огроман пад форме који се рефлектовао на резултате, па је Србин избубио прво место на АТП листи и тешко стиже до нових титула.

"Тешко је када побеђујеш толико много тако млад, или тако неочекивано. Тешко је задржати апетит. Јасно је да Новаку фали нешто. Мислим да могу то да видим. Знам јер се догодило и мени. Изгубио је глад. Мени се то догодило после освајања Аустралијен опена 1983. Па после освајања Ролан Гароса 1985, такође. Упознао сам жену, коју сам касније оженио, па су неке ствари постале важније. Мислим да он нема проблем са побеђивањем, кад побеђује све је јасно, зна како то да ради боље од било кога другог. Када губи то га "пали", али кад има и једног и другог, онда тешко проналази апетит. Разумем то", рекао је Виландер.

Виландер сматра да је долазак Андреа Агасија у Ђоковићев тренерски тим добра ствар за Србина јер је Американац прошао кроз сличну фазу и може му помоћи да је превазиђе.

"То је најбоља ствар коју је урадио. Ова борба са апетитом се догодила и Бјерну Боргу, догодила се и Борису Бекеру, догодила се мени, догодила се Андреу. Андре се вратио и играо као лудак. Зна како да се избори с тим. Зна како да то поправи", додао је Швеђанин.

Ђоковић се у недељу пласирао у четвртфинале Ролан Гароса где ће играти против шестог носиоца Доминика Тима. Потенцијални ривал у полуфиналу му је Рафаел Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар