РГ: Мари и Нишикори у 1/4-финалу!

Мари 3-0 изградио на гешкама ривала! Енди Мари се још једном максималном победом пласирао у четвртфинале Ролан Гароса.  Нишикори после преокрета до четвртфинала Ролан Гароса! Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у четвртфинале, пошто је у четвртом колу победио Шпанца Фернанда Вердаска у четири сета, 0:6, 6:4, 6:4 и 6:0.  

Тенис 05.06.2017 | 18:15
РГ: Мари и Нишикори у 1/4-финалу!
Нишикори је до трећег тријумфа у петом медјусобном дуелу дошао после два сата и 35 минута игре.

Јапанац ће се у четвртфиналу састати са првим тенисером света, Британцем Ендијем Марејем који је раније данас са 6:3, 6:4 и 6:4 победио Руса Карена Качанова.

Мари 3-0 изградио на гешкама ривала! Енди Мари се још једном максималном победом пласирао у четвртфинале Ролан Гароса.

Британац је без много проблема савладао највеће изненађење мушког турнира у Паризу Руса Карена Хачанова са 6:3, 6:4, 6:4.

Први тенисер света је одлично сервирао, а иако је Рус погодио више винера (33-29), поене је освајао тако што је далеко мање грешио (14-38).

Мари је први сет добио искористивши једину брејк опту на 3:2, у другом одузима сервис Русу за 3:1, али се Хачанов враћа у егал. Ипак, Мари прави "рибрејк" на "рибрејк" и решава и овај сет у своју корист.

Деловало је да је Мари ставио тачку на меч када је у првом гему трећег сета искористио четврту брејк шансу.

Међутим, Рус се није предавао, наставио је да игра у свом ритму, и на 4:3 користи пад концентрације ривала те користи прву од две брејк шансе за изједначење.

Међутим, Британац опет успева моментално да врати брејк, а онда сигурним сервисом коначно "овери" победу.

У следећем колу Мари ће играти са бољим из дуела између Кеија Нишикорија и Фернанда Фердаска.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар