РГ: Халеп у 1/4-финалу, трагичан крај Мартићеве!

Симона Халеп пласирала се у четвртфинале, а својом импресивном игром је потврдила статус једног од главних фаворита за освајање Ролан Гароса.  Трагичан крај бајке хрватске сензације! Хрватска тенисерка Петра Мартић била је на корак од новог изненађења на Ролан Гаросу, али није успела да се пласира у четвртфинале турнира.

Тенис 05.06.2017 | 18:00
РГ: Халеп у 1/4-финалу, трагичан крај Мартићеве!
Мартићева је сервирала за меч против Елине Свитолине, али је Украјинка серијом 5:0 преокренула и славила на крају са 4:6, 6:3, 7:5, после два сата борбе.

Пета носитељка ће у четвртфиналу турнира у Паризу играти са сјајном Румунком Симоном Халеп, која је у осмини финала декласирала Карлу Суарес-Наваро са 6:1, 6:1.

Мартићева је имала бољи проценат поена на први сервис од ривалке (71-65), док су обе лоше користиле други (40-35), да би Свитолина преокренула серијом винера којих је на крају имала десетак више (32-23).

Хрватица је први сет добила са два брејка, након серије три међусобно одузета сервиса из првих прилика које су тенисерке имале у тим гемовима. У другом су обе тешко освајале своје сервис гемове, виђено је пет брејкова, а Украјинка је замало испустила предност од 4.2.

Деловало је да ће трећи сет решити један једини брејк, Мартић је у шестом гему искористила другу прилику у сету да одузме сервис ривалки, али је подлегла под притиском, па Свитолина се враћа у егал брејком приликом сервиса ривалке за меч.

Искористила је моментум и шок који је доживеоа ривалка, рутински освојила свој сервис гем, а онда направила још један брејк који је капитализовала петим у низу за коначну победу.

Симона Халеп пласирала се у четвртфинале, а својом импресивном игром је потврдила статус једног од главних фаворита за освајање Ролан Гароса.

Румунка је декласирала Шпањолку Карлу Суарес-Наваро у два сета, са 6:1, 6:1 за само сат времена игре.

Иако се очекивао нови неизвестан окршај две тенисерке, које су у претходних 12 међусобних сусрета оствариле по шест победа, Суарес-Наваро није имала ни промил шансе.

Успела је да спаси само једну од седам брејк лопти Халепове, која је с друге стране само једном изгубила свој сервис из шест брејк ситуација.

Док је Румунка погодила 19 винера, Шпањолка је остварила само пет, а уз очајан сервис (39% први, 27% други) није имала чему да се нада.

Од шест победа над Халеп, Суарес-Наваро је пет остварила на шљаци, ово је први пут да је Румунка надиграла Шпањолку на овој подлози.

Халеп у четвртфиналу чека бољу из дуела између Елине Свитолине и Петре Мартић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар