Новак: Сам себи сам највећи критичар!

Новак Ђоковић рекао је после победе над Шпанцем Албертом Рамосом-Вињоласом и пласмана у четвртфинале да се нада победи против Аустријанца Доминика Тима.

Тенис 05.06.2017 | 11:45
Новак: Сам себи сам највећи критичар!
Други рекет света је победио 20. на свету са 3–0 у сетовима (7:6, 6:1, 6:3).

"Почетак није био сјајан. У првих неколико гемова је било доста неизнуђених грешака. Вињолас је био чврст са основне линије, изашао је с јасним планом и визијом шта треба да уради. Видели сте да је први сет, који сам добио са 7:5 у тај-брејку, трајао преко сат времена. Било је јако тесно и мислим да је то превагнуло цело тежиште меча на моју страну", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

"Након тако дугог првог сета, имате полет који сам ја осетио, што се видело и у наставку. Дефинитивно су други и трећи сет били најсветлија тачка овог меча. Протекли су онако како сам замислио, како сам пожелео. То је охрабрујуће, али увек може боље. Увек сам сам себи највећи критичар", додао је он.

Он ће се у четвртфиналу у уторак састати са Аустријанцем Домиником Тимом.

"Трудићу се да до тог меча порадим на неким стварима, како бих Тиму наметнуо свој ритам игре. Сигуран сам да ће бити изузетно мотивисан, да ће ући агресивно како би успео да забележи прву победу против мене у битном мечу на великом турниру. Очекиваћу његову најбољу игру", додао је други рекет света.

Новак води са 5:0 у међусобним дуелима, а недавно је у полуфиналу мастерс турнира у Риму победио Тима са 6:1 и 6:0.

"Свестан сам да ће ми све те победе, а поготово ова најсвежија из Рима послужити као психолошка предност коју ћу покушати да искористим. Познајем јако добру његову игру, а погтово на шљаци која је његова омиљена подлога. Не знам шта му не одговара у мојој игри, али надам се да му ништа неће одговарати ни за два дана, да ће једноставно остати тако", рекао је он.

Он је казао да Аустријанцу не сме да дозволи да има време за ударце, јер је тако он најопаснији, као и да ће највише фокусиран бити на своју игру, како би се на најбољи начин припремио.

"Када пронађем игру као данас из другог и трећег сета у пар наврата, свестан сам да онда могу да изазовем било кога и да га победим, што сам више пута доказао. На томе радим, тражим врхунац", рекао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар