РГ: Зики у 1/4-финалу! Буста избацио Раонића!

Млада Летонка елиминисала Саманту Стосур! Летонска тенисерка Јелена Остапенко пласирала се у осмину финала Ролан Гароса победом над некадашњом шампионком овог турнира у дублу, Самантом Стосур.  Буста бољи од Раонића, четвртфинале са Надалом! Шпански тенисер Пабло Карењо Буста пласирао се у четвртфинале , пошто је после велике борбе победио Канађанина Милоша Раонића са 4:6, 7:6, 6:7, 6:4, 8:6. Српски тенисер и селектор Дејвис куп репрезентације Србије Ненад Зимоњић пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса у пару са Фернандом Вердаском.

Тенис 04.06.2017 | 18:15
РГ: Зики у 1/4-финалу! Буста избацио Раонића!
Зимоњић и Вердаско су у осмини финала победили Аустралијанца Семјуела Грота и Шведјанина Роберта Линдштед са 6:2, 6:4.

Српски и шпански тенисер су у првом сету направили два брејка, док им је у другом један био довољан за победу и пласман у четвртфинале.

Њих двојица ће се за пласман у полуфинале Ролан Гароса борити против Бразилца Рожерија Дутра да Силве и Италијана Паола Лоренција.

Буста бољи од Раонића, четвртфинале са Надалом! Шпански тенисер Пабло Карењо Буста пласирао се у четвртфинале , пошто је после велике борбе победио Канађанина Милоша Раонића са 4:6, 7:6, 6:7, 6:4, 8:6.

Меч Карења Бусте и Раонића, 21. и шестог тенисера света, трајао је четири сата и 17 минута.

Карењо Буста је и раније могао да заврши меч, али у десетом гему петог сета није успео да искористи три меч лопте. Он је, ипак, два гема касније направио брејк и стигао до нове предности, а у 14. гему је искористио тек седму меч лопту.

Шпанац се пласирао у своје прво гренд слем четвртфинале, а тамо га чека земљакРафаел Надал, који је раније победио Роберта Баутисту Агута са 3:0 у сетовима.

Карењо Буста и Надал су се до сада састајали три пута и сва три пута славио је деветоструки шампион Ролан Гароса.

Француз Гаел Монфис пласирао се у осмину финала пошто му је земљак Ришар Гаске предао меч због повреде десне бутине. У тренутку предаје Гаскеа резултат је био 1:1 у сетовима и 4:3 за Монфиса у трећем сету.

Монфис у наредном колу игра против Швајцарца Стана Вавринке.

Млада Летонка елиминисала Саманту Стосур! Летонска тенисерка Јелена Остапенко пласирала се у осмину финала Ролан Гароса победом над некадашњом шампионком овог турнира у дублу, Самантом Стосур.

Остапенко је била боља у три сета (2:6, 6:2, 6:4) и са 19 година први пут дошла овако далеко на неком од Гренд слем турнира.

Она је до победе против финалисткиње Ролан Гароса у синглу и победнице у дублу дошла после преокрета, баш када се испадањем Анђелик Кербер, Саманти Стосур отворио жреб.

Млада Летонка је изненадила Аустралијанку иако је у првом сету чак четири пута претрпела брејк и изгубила сет. У наредном није дозволила противници да јој одузме сервис, она је то учинила два пута и у последњи сет ушла са више самопоуздања и менталне сигурности.

Стосур ни у одлучујућем сету није имала одговор, Летонка је у петом гему направила одлучујући брејк у мечу искористивши прву брејк лопту која јој се указала. До краја меча је само задржала свој сервис и славила против шампионке УС Опена из 2011. године.

Јелена Остапенко је на турнир дошла као 47. на листи, а у четвртфиналу има још тежи испит јер игра против Данкиње Каролине Вознијацки.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар