РГ: Испао Изнер, Надал "меље", Монфис на Вавринку!

Рафаел Надал наставља да гази ривале на путу ка десетој титули на Ролан Гаросу. Вознијацки преко Кузњецове до четвртфинала! Данска тенисерка Каролина Вознијацки прва је четвртфиналисткиња Ролан Гароса.  Руски тенисер Карен Хачанов играче против Ендија Марија у осмини финала Ролан Гароса.

Тенис 04.06.2017 | 15:30
РГ: Испао Изнер, Надал "меље", Монфис на Вавринку!
Хачанов, 53. играча на АТП листи, елиминисао је 21. носиоца Џона Изнера у четири сета.

Он Американца савладао са 7:6(1), 6:3, 6:7(5), 7:6(3) после нешто више од три сата игре.

Меч је прекинут у суботу увече због кише после тај-брејка у првом сету, да би Рус изненадио Изнера у недељу поподне.

У наредном колу ће играти против првог фаворита турнира.

Вознијацки преко Кузњецове до четвртфинала! Данска тенисерка Каролина Вознијацки прва је четвртфиналисткиња Ролан Гароса.

Вознијацки је у једном од "дербија" четвртог кола елиминисала Светлану Кузњецову са 6:1, 4:6, 6:2.

Рускиња је направила скоро двоструко више неизнуђених грешака од ривалке.

Вознијацки у четвртфиналу чека бољу из дуела између Јелене Остапенко и Саманте Стосур.

Рафаел Надал наставља да гази ривале на путу ка десетој титули на Ролан Гаросу.

Шпанац је у недељу декласирао земљака Роберта Баутисту Агута са 6:1, 6:2, 6:2 за мање од два сата игре.

Баутиста није имао ни промил шансе на Сузан Ленглен терену, иако је направио брејк у првом сету, морао је чак 18 пута да спасава свој сервис.

Надал је направио 31 винер, скоро 20 више од ривала, те за нијансу мање грешио од њега, а један од кључних фактора био је и сјајан други сервис (73%).

"Бик с Маљорке" ће у четвртфиналу играти са бољим из дуела између Милоша Раонића и Пабла Карења Бусте, а онда следи потенцијални нови "Класик" са Новаком Ђоковићем у полуфиналу.

Надал у непријатно доброј форми! Деветоструки шампион Ролан Гароса наставио је страховладу у Паризу, где је у прва четири кола препустио ривалима само 20 гемова у 12 сетова.

1. коло - Беноа Пер 6:1, 6:4, 6:1
2. коло - Робин Хасе 6:1, 6:4, 6:3
3. коло - Николз Басилашвили 6:0, 6:1, 6:0
4. коло - Роберто Баутиста Ахут 6:1, 6:2, 6:2

(4) Рафаел Надал наставио је данас страховладу на теренима у Паризу, где се озбиљно намерио на јубиларну, десету грен слем титулу и прву од 2014. године.

У осмини финала другог грен слема сезоне, најбољи тенисер на земљаним подлогама у историји тениса декласирао је и једног од носилаца, (17) Роберта Баутисту Ахута, који је требало да му представља солидног ривала, али који је освојио укупно пет гемова за 113 минута неравноправног тениса.

Популарни Рафа у прва четири меча није изгубио сет, односно само је два пута у 12 сетова дозволио ривалима да стигну до "4". Укупно, препустио је противницима 20 гемова...

Надал је био доминантан и инспирисан од првог поена, а како време протиче све је јасно да у његовој левици поново има барута за највеће домете. Оно што, ипак, прави највећу разлику у односу на Рафу који од 2014. до данас није освојио грен слем трофеј, представља рад ногу.

Леворуки ас поново плеше по терену и успева правовремено да се намести на ударце, који никада нису били спорни када је снага и прецизност, а пре свега спин у питању.

Надал ће се у четвртфиналу састати са бољим из меча (5) Милош Раонић - (20) Пабло Карењо Буста, а потом ривал у борби за финале могао би да му буде (2) Новак Ђоковић, један од двојице тенисера који су га побеђивали у Паризу – икада!

Други је Робин Содерлинг, који се у међувремену повукао из тениса.

Надал је Ролан Гарос освајао без изузетка од 2005, до 2009. године, када је изгубио од Содерлинга у напетом мечу у ком су се обојица понашала непристојно и неспортски, што је искористио Роџер Федерер и стигао до једине грен слем титуле која му је недостајала.

Ас са Мајорке вратио се на трон већ 2010. године и није силазио са њега све до 2015. када је доживео други пораз икада на Ролан Гаросу. За разлику од Федерера, којем је Содерлинг директно помогао, Ђоковић је морао сам да заустави Надала, што је и учинио у четвртфиналу, али је потом доживео пораз од Стена Вавринке у великом финалу.

Међутим, Ђоковић је дуго чекану титулу у престоници Француске освојио већ следеће године, када је Надал због повреде морао да се повуче у периоду између другог и трећег кола.

У осмину финала пласирао се домаћи адут Гаел Монфис, којем је меч у трећем сету предао земљак Ришар Гаске.

У том тренутку било је 1-1 у сетовима, док је Монфис направио брејк у трећем и имао сервис на 4:3. Монфиса у осмини финала очекује дуел са Станисласом Вавринком.

Резултати осмине финала:

(1) Енди Мареј - Карен Хачанов
(8) Кеи Нишикори - Фернандо Вердаско

(3) Стен Вавринка - (15) Гаел Монфис
(7) Марин Чилић - Кевин Андерсон

(5) Милош Раонић - (20) Пабло Карењо Буста
(4) Рафаел Надал - (17) Роберто Баутиста Ахут 6:1, 6:2, 6:2

(6) Доминик Тим - Орасио Себаљос
(2) Новак Ђоковић - (19) Алберт Рамос Вињолас

ДАН ПОЧЕО "НАДОКНАДАМА" ОД СУБОТЕ

Руски тенисер Карен Хачанов пласирао се у осмину финала Отвореног првенства Француске, пошто је победио Американца Џона Изнера 7:6(1), 6:3, 6:7(5), 7:6(3).

Хачанов је са 21. годином постао најмлађи тенисер који се пласирао у осмину финала Ролан Гароса још од 2009. године. Руском тенисеру је ово први наступ на Ролан Гаросу, а тек трећи на гренд слем турнирима у каријери.

У главном жребу Ролан Гароса било је 11 Американаца, а после испадња Изнера није остао ниједан.

Хачанов ће у осмини финала играти против првог тенисера света, Британца (1) Ендија Мареја.

У још једном мечу који је почео у суботу, па настављен у недељу када је престала киша, јапански тенисер (8) Кеи Нишикори савладао је Хјеона Чунга из Јужне Кореје резултатом 7:5, 6:4, 6:7(4), 0:6, 6:4.

Нишикори ће у наредној рунди играти против Шпанца Фернанда Вердаска.

Оба меча су синоћ била прекинута због кише, као и француски дерби између (15) Гаела Монфиса и (24) Ришара Гаскеа, који је настављен данас али опет није завршен јер је Гаске морао да преда због повреде при резултату 7:6 (5), 5:7, 4:3 за Монфиса.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар