НХЛ - финале: Сурови реванш "Предатора"!

Хокејаши Нешвила, након два гостујућа пораза, пред својим навијачима стигли до првог тријумфа у финалу Стенлл Купа против актуелног шампиона Питсбурга.

Остали спортови 04.06.2017 | 19:00
НХЛ - финале: Сурови реванш "Предатора"!
И у трећем мечу финалне серије Стенли Купа виђена је права голеада.

Након два тријумфа Питсбурга (5:3, 4:1) у Пенсилванији, хокејашки караван преселио се у Тенеси, гдје су домаћи Нешвил Предаторси у трећем сусрету декласирали актуелног шампиона Питсбург Пингвинсе 5:1 (0:1, 3:0, 2:0).

У првих 10 минута домаћин је био бољи ривал на леду, али су на одмор гости отишли с минималном предношћу. Једини погодак у првој трећини постигао је сјајни Џејк Генцел, који је у другом мечу финала са два поготка био прво име меча.

Ипак, услиједило је фуриозних десет минута домаћих хокејаша, у којим се чак три пута тресла мрежа Питсбурга.

Средином друге трећине Роман Јоси искористио је играча више и погодио за 1:1. Непун минут касније на семафору већ је 2:1. Стријелац је Фредерик Годро. Затим је Џејмс Нил постигао трећи погодак за Нешвил у посљедњем минуту трећине, те наговијестио први тријумф свог тима у финалној серији.

И у одлучујућој трећини домаћини су били бољи. Када је Крег Смит погодио за 4:1, било је јасно да ће се радовати домаћи навијачи, који су испунили "Бриџстоун Арену" до посљедњег мјеста.

Швеђанин Матијас Екхолм поставио је коначних 5:1 седам минута прије краја меча, још једном у ситуацији када је Нешвил на леду имао играча више.



Понајбољи играч гостију Сидни Крозби био је разочаран како су он и саиграчи одиграли трећи меч.

"Знали смо да ће противник играти агресивно и то се и десило. Повели смо на почетку, али су они изједначили са играчем више. Дешава се, али мислим да смо се олако предали након тог првог поготка. То се не смије дешавати у овако великим утакмицама", поручио је 29-годишњи Канађанин.

Четврти дуел на програму је у ноћи између понедјељка и уторка, такође у Нешвилу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар