РГ - Дел Потро: Енди је велики шампион!

Хуан Мартин дел Потро рекао је после пораза од Ендија Марија да није могао да верује да није освојио први сет, али да је то тако против великих шампиона.

Тенис 04.06.2017 | 13:45
РГ - Дел Потро: Енди је велики шампион!
"Нисам могао да верујем, поготово да сам изгубио сет после толико прилика да га преломим. Играо сам сјајно током већег дела првог сета, али тако вам је то када играте против најбољег играча света и шампиона какав је Енди – никада нисте сигурни", искрен је Дел Потро.

'Див из Тандила' имао је брејк предности у уводном делу меча, пропустио је сет лопту на 5:3 и сервис ривала, а онда шансу и да када он започиње поене потврди вођство.

Ипак, кулминација сјајног првог сета, дошла је у тај-брејку, када је Аргентинац пропустио нове две шансе за поведе. На крају је поражен са 7:6 (8), 7:5, 6:0.

Опет, био је ово први меч на земљи Ролан Гароса од 2012. године за Делпа, чиме је изузетно задовољан.

"Одушевљен сам ониме што се данас догађало на терену. Веома сам срећан због чињенице да је публика навијала за мене, на мечу оваквог нивоа. Недостајао ми је овај турнир претходних пет година, а кући носим успомене од сјајних људи, пријатеља, навијача, али и мојих људи из Аргентине који су били овде. Надам се да ћу следеће године бити у бољој форми и да ћу играти бољи тенис", закључио је Делпо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар