РГ - Хероина 7. дана: Домаћа миљеница прегазила 10. на свијету!

Ализ Корне на туру је више од једне деценије, међутим једна је од оних играчица које не успевају да добре игре из јуниорских дана преточе на сениорски ниво.

Тенис 04.06.2017 | 12:45
РГ - Хероина 7. дана: Домаћа миљеница прегазила 10. на свијету!
Ипак, тренутно 43. на свету на овогодишњем издању Отвореног првенства Француске приказује одличне партије, што се најбоље видело у суботу.

Двадесетседмогодишња Францускиња почистила је са терена десету играчицу планете Агњешку Радвањску, допустивши јој само три гема, 6:2, 6:1.

Руку на срце, Пољакиња овог пролећа није одиграла много мечева на шљаци, тачније речено, одиграла је само један и то у Штутгарту где је поражена у првом колу од Макарове.

Међутим, ово свакако не умањује успех Корне која је овим резултатом изједначила најбољи резултат на Ролан Гаросу, пошто је 2015. године успела такође да дође до четвртог кола.

Ализ је меч добила после само 83 минута игре, а меч је обиловао брејковима што није ништа чудно за женски тенис. У првом сету од осам одиграних гемова, виђено је чак шест брејкова..

Да све буде још упечатљивије, Радвањска није освојила ниједан свој сервис гем, пошто је Францускиња успела да направи брејк при сваком сервису Пољакиње. Овај податак у потпуности описује ток меча и нема потребе да се враћамо на њега.

Корне ће се у наредном колу састати са сународницом Каролин Гарсијом која је у маратону савладала сензацију турнира Су-Веи Сијех. Њих две до сада су одиграле један меч, у којем је славила 24. играчица планете.

Да киша није омела тенисере и тенисерке, можда бисмо имали и другачијег хероја и хероину, с обзиром да је Хјеон Чунг пред великим тријумфом над Кеијем Нишикоријем. Меч је прекинут при резултату 2:1 у сетовима за Корејанца и 3:0 уз два брејка предности 67. играча света.

Такође, Карен Качанов наставио је са одличним партијама, пошто је добио први сет против Џона Изнера, али је тада морао да буде прекинут. Код жена су сви мечеви који су кренули били завршени, међутим остало је да се одигра још четири.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар