РГ: Чилић ''бије'' редом, Радвањска немоћна!

Француска тенисерка Ализ Корне приредила је мало изненађење седмог дана Ролан Гароса.  Хрватски тенисер Марин Чилић наставио је са сјајним играма и лако се пласирао у осмину финала Ролан Гароса.  

Тенис 03.06.2017 | 13:15
РГ: Чилић ''бије'' редом, Радвањска немоћна!
Седми носилац другог Грен слема сезоне је у суботу надиграо Фелисијана Лопеса са 6:1, 6:3, 6:3 за мање од два сата игре.

Чилић је до најбољих 16 у Паризу стигао трећом максималном победом, а у осмини финала чека бољег из дуела између Кајла Едмунда и Кевина Андерсона.

Хрват је до четврте победе у шест дуела са Шпанцем, прво на шљаци, стигао упркос томе што је Лопес направио брејк већ у првом гему меча.

Чилић је одмах вратио сервис, а онда није дозволио ривалу ниједан гем за 6:1 у првом сету. У другом је испустио брејк из почетног гема, али је сломио ривала са два у низу у завршници за 6:3.

Трећи сет решио је брејком у другом гему, након што је спасао две брејк шансе Шпанца.

Француска тенисерка Ализ Корне приредила је мало изненађење седмог дана Ролан Гароса.

Корне је убедљиво савладала десето носитекљу Агњешку Радвањску са 6:2, 6:2 и пласирала се у осмину финала.

Францускињу у наредној рунди у Паризу очекује дуел са бољом из меча између земљакиње Каролине Гарсије и изненађења са Тајвана Су-Веј Сије.

Корне је за мање од сат и по игре савладала некада другу тенисерку света прекинувши низ Пољакиње од четири узастопне победе у међусобним сусретима.

Радвањска је очајно сервирала на старту меча, није успела да освоји ниједан свој сервис-гем, па иако је направила два брејка, губи бри сет са 6:2.

Други отвара сјајно, прави брејк већ у првом гему, међутим, опет не успева да осваја своје сервис-гемове, па Корне лако преокреће и са 6:1 ставља тачку на једну од највећих победа у својој каријери.

Корне је осмином финала поновила свој највећи успех са Ролан Гароса из 2015. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар