"Мандатар треба да буде из СНС"

Министар за рад и запошљавање у Влади Србије Александар Вулин изјавио је данас да Српска напредна странка (СНС) треба да предложи мандатара јер, како каже, највећа партија која је и највише допринела победи председника Александра Вучића на изборима, треба да има некога ко ће водити Владу.

Србија 03.06.2017 | 09:16
"Мандатар треба да буде из СНС"
"Ствари су врло једноставне, према последњим истраживањима, Александар Вучић ужива поверење више од 60 одсто људи, а само је на председничким изборима добио 56 одсто гласова. Он има право да председник владе буде неко ко ће му бити близак, ко ће проводити његову политику и ко ће наставити са политиком која је довела до те убедљиве победе на изборима", рекао је Вулин гостујући на РТС.

Упитан да ли то значи да, уколико не буде тако и ако се покажу тачни новински написи да су коалициони партнери, конкретно лидер СПС Ивица Дачић ближи том месту, Влада неће извесно наставити у том правцу, Вулин каже да је Вучићев ауторитет такав да свако ко би покусао да промени курс ове владе, у томе сигурно не би успео и не би имао подршку бирача за то.

"Сматрам да највећа партија, која је и окупила ову коалицију и повела промене у Србији, треба да има председника Владе. То је најдиректнија и најбржа веза са председником државе, који ће, захваљујући свом ауторитету и броју гласова, имати право да да мандатара и реалну могућност да свој избор подржи у времену које долази. Мој став је и даље да СНС треба да предложи мандтара", рекао је Вулин.

Извор: Агенције/РТС

Коментари / 0

Оставите коментар