"Тхе Сqуаре" освојио Златну палму

Жири 70. Филмског фестивала у Кану изабрао је своје победнике! Главна награда припала је остварењу "Тхе Сqуаре" шведског редитеља Рубена Остлунда, који ће кући понети Златну палму. Редитељка Софија Копола освојила је признање за најбољу режију, Хоакин Финикс проглашен је најбољим глумцем, а Дајен Кругер најбољом глумицом овогодишњег фестивала у Кану.

Забава 29.05.2017 | 08:26
"Тхе Сqуаре" освојио Златну палму
Шведска сатира о свету уметности Тхе Сqуаре освојила је главну награду на Канском филмском фестивалу, а иако је та бучна и весела пародија на тему политичке коректности наишла на добар пријем међу публиком, чак је и режисер Рубен Остлунд био изненађен наградом, преноси АФП.

„О боже, о боже“, узвикнуо је редитељ након проглашења добитника престижне награде.

Холивудској глумици немачког порекла Дајан Кругер додељена је награда за најбољу глумицу, док је америчком глумцу Хоакину Финиксу припала награда за најбољег глумца.


Дајани Кругер је награду донела улога у филму Ин тхе Фаде, где тумачи лик мајке која је изгубила породицу у неонацистичком нападу, преноси АФП.

рихватајући награду, она је рекла да свако ко је „преживео терористички чин и ко покушава да покупи делове и настави живот, након што је изгубио све, треба да зна да није заборављен“.

Хоакин Финикс проглашен је за лауреата за улогу у трилеру Yоу Wере Невер Реаллy Хере, у којем глуми психолошки поремећеног плаћеног убицу.

На Филмском фестивалу у Кану синоћ је, такође, Софија Копола освојила награду за најбољу режију, коју јој је донео филм Бегуилед, римејк драме о грађанском рату из 1971, пренео је АП.

Жири Канског филмског фестивала доделио је глумици Никол Кидман специјалну награду поводом обележавања седамдесетогодишњице фестивала. Кидманова није присуствовала свечаној додели награда на француској ривијери, али је послала видео-поруку из Нешвила, у којој изражава дубоко жаљење што вечерас није присутна на церемонији, преноси АП.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар