Фетел: Био сам изненађен кад сам избио на чело!

Возач Ферарија Себастијан Фетел задовољан је победом у трци Ф1 Монака, али да је био изненађен када је преузео вођство од клупског колеге Кимија Раиконена.

Остали спортови 29.05.2017 | 08:15
Фетел: Био сам изненађен кад сам избио на чело!
"Осећај је невероватан. Трка је била веома напета. Надао сам се бољем старту и морао сам да будем стрпљив. Гуме су у једном тренутку почеле да клизе и морао сам помало то да надокнадим, али после тога сам имао неколико кругова у којима је болид био заиста, заиста добар.

"То сам успео да искористим и да поведем и после тога сам могао да контролишем трку", рекао је Фетел после трке.

Фетел је победио у Монте Карлу и остварио трећу победу у сезони, а 45. у каријери. Он је стартовао иза Раиконена, али је током трке и одласка у бокс успео да га претекне. Финац је први отишао у бокс, Фетел је за то време стекао предност и пет кругова после Раиконена отишао у бокс и на стазу се вратио испред њега.

"Било је тешко са хладним гумама после изласка 'сејфти кара'. Нисмо могли много тога да планирамо. Покушали смо да се одлепимо што смо и успели, Кими је отишао у бокс за Валтеријем (Ботасом), а ја сам покушао да возим што боље и био сам изненађен када сам избио на чело", навео је Фетел.

Раиконен није најзадовољнији другим местом.

"Јесте друго место, али не осећам се баш добро. Ово је онај од оних дана када желиш да си водио мало дуже", рекао је бивши светски првак.

Упитан како се осећа због губитка водјства, односно победе, Раиконен је рекао: "Заиста је тешко рећи".

"Не знам, очигледно да постоје разлози за све што радимо", додао је он.

Треће место заузео је возач Ред Була Данијел Рикардо.

"Имао сам шансе када су Макс (Верстапен) и Ботас отишли у бокс. Имао сам стазу за себе и возио неколико добрих кругова. Није ми се допало како су гуме изгледале после 'сејфти кара', чинило се као да су од леда", рекао је Рикардо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар