Срби, велемајстори, освајачи Лиге шампиона!

Живко Гоцић, Андрија Прлаиновић и Мића Алексић су момци за понос наше земље. Потврђено по ко зна који пут.

Остали спортови 29.05.2017 | 23:10
Срби, велемајстори, освајачи Лиге шампиона!
Предвођен фантастичним српским триом Прлаиновић - Гоцић - Алексић Солнок је освојио прву титулу шампиона Европе. Мађарски првак је до трофеја у Лиги шампиона стигао на импресиван начин, без пораза током читавог такмичења, са само једним ремијем у групној фази у дуелу са Олимпијакосом (5:5).

У финалном мечу против браниоца трона дубровачког Југа, Солнок је славио резултатом 10:5 уз блиставу партију тројице наших интернационалаца који су постигли укупно седам голова - Прлаиновић и Алексић по три и Гоцић један.

Прлаиновић је проглашен за најбољег играча Фајнал сикса, који је претходних дана одржан у Будимпешти, а куриозитет је да је овим тријумфом популарни Прле постао први ватерполиста у историји који је са четири различита тима (Партизан, Црвена звезда, Про Реко и Солнок), освајао титулу шампиона Европе:

“Велика част, фантастичан податак. Лепо је када те нешто издваја од других, поготово кад је то у овако позитивном контексту. Један од разлога мог преласка из Про Река у Слонок је управо била моја процена да ћу са Солноком доћи у прилику да се борим за титулу првака Европе”, узбуђено прича Прлаиновић.

Међутим, није све од старта ишло тако лако, јер је због мононуклеозе Прлаиновић био приморан да пропусти старт сезоне:

“Када са ове дистанце посматрам све то, та пауза ми је можда и пријала. Болест свакако никад није добродошла, међутим  у тих 40 дана паузе био сам у Београда са породицом, мало сам се изоловао од ватеролола што ми је у неку руку пријало. Вратио сам се са још више жеље да будем опет онај прави и са великим мотивом”, кратко застаје Прлаиновић и додаје:

“Целе сзоне смо играли јако добро и потпуно заслужено смо дошли до титуле првака Европе. У Лиги шампиона није било падова, додуше у првенству Мађарске смо имали пар пораза који су нам можда и значили, јер кад стално побеђеујеш мало се и завараш”.

Прлаиновић је у последњих седам година пет пута дошао до европске клупске титуле и по сопственом призању не намерава да се ту заустави:

“У најбољим сам играчким годинама и било би штета то не искористити и такмичења која долазе не претворити у успехе. Ово је најслађи период играчке каријере, о томе су ми причали старији играчи. Када си страији и зрелији много  боље резонујеш неке ствари, долази и преко потребна мирноћа и сталоженост. Заиста уживам у ватерполу као никад пре, имам мотива на претек. Наставићу да уживам па докле тело издржи”.

Са три гола у финалу блистао је и Милан Алексић.

“Ова титула са Солноком ми подједнако значи као она прва коју сам са Партизаном освојио пре пет година. Јако сам срећан, уживам у клубу и Солнок је свакако заслужио овај пехар. Не само због улагања већ и због односа који људи у клубу према играчима и стручном, а и зашто не рећи да смо најбоље играли целе сезоне”.

О фантастичном учинком српских ватерполиста Алексић каже:

“Тако се погодило, а и због тога смо доведени, да одиграмо најбоље када је најважније.  Андрија је био фантастичан, заслужено је добио МВП награду, али целе сезоне смо фантастично функционисали као екипа”,  констатовао је Алексић.

У најави финалног турнира Живко Гоцић као да је предвидео епилог Фајнал сикса у Будмипешти, рекавши да Прлаиновић у коферу са собом носи пехар Лиге шампиона алудирајући на његове успехе последњих година:

“Нисам се шалио, стварно је тако”,  уз осмех каже Гоцић и додаје:

“Очигледно да је Прлаиновић тај икс фактор који је потребан тиму који хоће да се домогне циља, а то је за нас био тријумф у Лиги шампиона. Прле је један гењилац у води, доминара, не посустаје и кад игра лоше. Нема шта више да се дода, прави шампион који се ретко рађа”.

Занимљиво је да је Гоцићу ово био први тријумф у Лиги шампиона, чиме је комплетирао и те како богату ризницу трофеја.

“У једном интервјуу сам рекао да ми је јако жао што 2011. са Партизаном нисам освојио Лигу шампиона, али изгледа да никад није касно. Много ми је драго што сам успео да се домогнем и овог трофеја, пред крај каријере, али трофеј је трофеј. Желео бих да нагласим да ми је јако драго што сам то успео да урадим са Солноком. Овај клуб је прави прмер за све спортсе раднике и путоказ како треба да се ради, да се гради тим и клуб и како се долази до резултата. Дошао сам пре шест  година и у шампионату Мађарске смо били пети. Потом је дошао, Мића Алексић, па Стефан Митровић и ове сезоне Прле. Расли смо организационо и у сваком сругом смислу, сагрђен је и нови базен, и после шест година дошли смо до титуле првака Европе и надам се да се на овој једној нећемо зауставаити “, закључио је Гоцић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар