КЛС: Звезда разбила Вршац и остала на врху!

Кошаркаши Црвене звезде победили су екипу Вршца у 12. колу Кошаркашке лиге Србије са 80:55.

Кошарка 28.05.2017 | 15:00
КЛС: Звезда разбила Вршац и остала на врху!
Звезда држи прво место, Вршац само статиста у Пиониру!

Шта рећи осим - рутинска победа Црвене звезде. Одиграли су играчи Дејана Радоњића баш колико је потребно и лако савладали Вршац с 80:55 у дворани Александар Николић. Сада црвено-белима недостају још две победе до краја како би задржали прву позицију и имали предност домаћег терена у завршници МОЗЗАРТ Суперлиге.

Због повреда нису играли Нејт Волтерс и Марко Симоновић, али то наравно није био велики проблем против не превише јаког противника који је био с друге стране. Њихови саиграчи су повукли, па смо видели солидно распоређене поене у тиму Црвене звезде.

Најефикаснији у дресу Звезде био је Лука Митровић са 11 поена, пет скокова и четири асистенције (3/3 за три). Огњен Добрић и Марко Гудурић су додали по 10 поена, Бориша Симанић је за десет минута дао девет поена.

Било каква резултатска неизвесност решена је у току прве деонице када је после 10 одиграних минута Звезда водила 19:4. Дакле, гости су убацили само четири поена. А са таквим статирањем се не можете било чему надати у Звездином "филму".

Додуше, одиграо је Вршац доста боље у другој и трећој деоници када се мало ослобио стегнутости, али је и Звезда спустила гас. Предност је константно била преко 20 ралике.

Код гостију је бољи од осталих био Фундић са убачених 18 поена и девет скокова чиме је поново показао да је право појачање за овај састав Владимира Ђокића.

Црвена звезда у наредна два кола прво дочекује Борац 31. маја, а потом у последњем мечу лигашког дела, у 14. колу, гостује Динамику 3. јуна.

МОЗЗАРТ СУПЕРЛИГА: Црвена звезда - Вршац 80:55 (19:4, 22:14, 18:16, 21:21)

Дворана: Александар Николић, гледалаца 500
Судије: Мрдак, Пецељ, Весковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Томпсон 5, Дангубић 4, Митровић 11, Лазић 2, Симанић 9, Добрић 10, Ракићевић, Џенкинс 7, Гудурић 10, Јовић 4, Кузмић 9, Бјелица 9

ВРШАЦ: Павковић, Павловић 8, Митровић, Глишић 2, Крстовић, Јововић 6, Савовић 4, Јефтић 4, Минчев 4, Стојадиновић 6, Фундић 18, Ђерић 3

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар