СДС јединствен, снажан и стабилан

Српска демократска странка изабрала је 71 члана Главног одбора на редовној Скупштини одржаној у Бијељини. Предсједник СДС-а Вукота Говедарица истакао је да је СДС показала јединство, а сви делегати одговорност према Републици Српској. Када је ријеч о иницијативи за смјену Владе Српске, Говедарица је рекао да он не броји руке подршке, већ аргументе, којих, како је нагласио, има и више него довољно, те да очекује смјену Владе.

Република Српска 28.05.2017 | 14:14
СДС јединствен, снажан и стабилан
Нови Главни одбор није жеља једног човјека, већ демократског договора свих чланова СДС-а, рекао је Говедарица и истакао да само заједништвом могу преузети кормило Републике Српске.

“То значи да би ова ненародна власт напокон доживјела одлазак са политичке сцене. Сваки дан са њима је нови терет за Републику Српску”, рекао је Говедарица.



Међутим, поставља се питање да ли СДС има довољну подршку у Парламенту Српске за смјену кабинета Жељке Цвијановић?

“Ми нисмо бројали руке, ми смо бројали аргументе. То је једини мотив и осталих политичких партија из опозиције да покренемо ово питање. Ово питање није покретано у Парламенту 11 година и никада за тих 11 година Република Српска није била у тежем финансијском стању и социјалном, као што је то 2017. године”, каже Говедарица.

Тренутну Владу Српске Говедарица оцјењује као најнеспособнију у историји Републике Српске.



“Знате да је она своје упориште нашла у једној од највећих афера од постанка Српске – то је куповина посланика, а за то нико никада није одговарао. Жељка Цвијановић треба да буде у затвору, а она води Владу Српске све ове године.”

Створили су се предуслови да и ДНС подржи иницијативу Савеза за промјене о смјени Владе, напомиње Говедарица истичући да министар Ђокић, чију је оставку ДНС затражио, није само одговоран за покушај продаје “Љубије”, већ и за комплетно руинирање електро-енергетског сектора у Српској.

Шта ће бити у случају реконструкције?

“Може Милорад Додик да црта различите врсте сценографија, али док је он креатор амбијента у коме министри не смију да потпишу вирман од 5.000 КМ због њега и од њега, не видим да та Влада може да крене напријед”, јасан је предсједник СДС-а.



СДС је усвојила Декларацију о стварању предуслова убрзаног напретка и сигурног развоја Републике Српске.

“Саставни дио политике ове декларације је и борба против криминала и корупције и на томе ће СДС истрајати. Бићу најсрећнији човјек и видићу себе као побједника оног момента када Народна Скупштина Републике Српске на приједлог једне одговорне Ваде буде усвојила закон о испитивању поријекла имовине”, нагласио је Говедарица на Скупштини СДС-а у Бијељини.



СДС никада сложнија, тврди први човјек странке.

“Никада у протеклом периоду на овакав начин СДС није манифестовала своје политичко јединство. То сасвим потврђује данашња скупштина која је организована, јака, стабилна и снажна каква је најпотребнија Републици Српској, као што јој је била потребна прије 26 година.“



Коментаришући тврдње угледног члана СДС-а и министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића о тајкунизацији странке, Говедарица је рекао да у СДС-у тајкуна нема.

“Господин Мектић је заиста према мом мишљењу показао да некада када се наљуди на одређене процесе у странци, зна да направи однос са својим колегама који је непотребан. Ријеч је о једном великом борцу за људска права и владавину права и у то нема никакве сумње.”

Мектића, који се није појавио на Скупштини СДС-а у Бијељини, чека мјесто у Главном одбору, додао је Говедарица.



Са Скупштине је, оправдано или не, изостао и Огњен Тадић. О његовом мјесту у Главном одбору ће се тек размишљати.

“Имајући у виду однос који имамо протеклих 6 мјесеци, не можемо се похвалити да је тај однос на високом нивоу. Надам се да ћемо размишљати. И ја, и господин Тадић”, рекао је Говедарица новинарима у Бијељини.

71 члана новог СДС-овог Главног одбора изабрало је 400 делегата. Говедарица је најавио да ће именовати још 18 или 19 чланова на шта има право према Статуту странке.



БН телевизија

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Вријеме је

28.05.2017 12:33

Мислим да је вријеме за промјену Владе, нови импулси са новом већином или постојећом, али сигурно нова имена. Ту итекако видим ДНС као праву странку, али и опозицију са новим именима које иста мора предлозити јавности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

28.05.2017 14:17

Опозиција треба да схвати даприче о незапослености,непотизму,криминалу,презадужености србе неинтересују њих интересује да данас има пива а сутра је неважно наступ би требао бити потпуни прекид разговора и контакта са додиком,тражити помоћ и писати свим релевантним у свијету и србији и прекинути заувијек праксу продаје и постојање папака

Name

Драгутин

28.05.2017 16:05

Мислим да сдс сад има шансе. Један од кључних људи који најдуже има повјерење грађана је Обрен Петровић, који сигурно заслужује да се надје у врху странке. То је заслужио својим радом и толики.м добијеним изборима

Name

нино

28.05.2017 19:28

,,јединствени и без тајкуна"

Name

Мектиц, један и Једини

28.05.2017 20:25

Ово да СДС нема тајкуна је гаф Говедарице. Не знам засто је Мектиц изостао, али он је тренутно најцистија и најсвјетлија фигура СДС-а. Док у СДС- буду одлуцивали Бјелица, Мициц, Саровиц & ЦО, СДС неце дибацити даље од Дворова. Гдје су ти млади људи, Говедарице. Прије или послије морацес направити цистку, или це тебе поцистити.

Name

вуле

28.05.2017 20:33

Бојић,Цицко,Мићо-пензија

Name

днк

28.05.2017 21:24

СДС ЈЕ НЕУНИШТИВ , КАО И ХДЗ И СДА У ФЕДЕРАЦИЈИ.СДС ЈЕ СТВОРИО ОВУ ДРЖАВУ А ЉУДИ У СДС-У ДОЛАЗЕ И ОДЛАЗЕ, ТЈ .МЈЕЊАЈУ СЕ АЛИ СТРАНКА ОСТАЈЕ ! ДОДИК И ЗАПАД СУ ПОКУШАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ ДА РАЗБИЈУ СДС(ПАРЕ,ТАЈКУНИ,КУМОВИ,РУСИ,РТРС,ЛАЖИ ,ПРИЈЕТЊЕ ,УЦЈЕНЕ,ЕШ ДАУН,ЧАВИЋ,КАЛИНИЋ, КРАЈИШНИК,ПАПЦИ СТЕВАНДИЋ,МАКСИМОВИЋ,ОГЊН ТАДИЋ....)НИЈЕ ИМ ТО УСПЈЕЛО И НИКАД НЕЋЕ!

Name

ДЕГОТХИА

29.05.2017 00:43

П О Л А К О - ТАКУНА ИМА, ТО СВИ ЗНАМО, АЛИ И ОНИ ЗНАЈУ ДА МИ ЗНАМО КО СУ ОНИ И ЗБОГ ТОГА СЕ БОЈЕ. БИТНО ЈЕ И ДА МИЛОРАД ДОДИК ЗНА ДА НИЈЕ УСПИО ДА ПРЕУЗМЕ УПРАВЉАЊЕНАД СДС-ом. ПРВО ПОЛУВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО ПОЗИТИВНО - НАПАД ЈЕ ОДБИЈЕН. ПОЧИЊЕ ДРУГО ПОЛУВРИЈЕМЕ, ВУКОТА ИМА ПРЕДНОСТ... БИЋЕ ИНТЕРЕСАНТНО !!!

Name

мића

29.05.2017 06:14

Прво и осново треба прекинути заувјек појаве прелетача ,папака и политичке трговине.то је основни циљ озбиљне странке каква је сдс,друго треба да покажу више људскости и храбрости,сада само ишчекујете шта ће додик провалити из спрдње и заје.......је

Name

П

29.05.2017 10:57

Шта год Миле покушаво џаба му - СДС не може растурити а тајкуна и раличитих струја има у свим странкама!

Name

ново

29.05.2017 13:07

Киселих фаца мајко мила.

Name

КОДУС

28.05.2017 12:34

Вукота, све је на мјесту сто си рекао. Но, увијек треба имати на уму да у РС постоји сјевернокорејски синдром. Народ који гласа за позицију је "заробио сам себе"!!! Дјелује цудно, али је тацно. Али, и сјевернокорејски синдром се разбија путем којим си кренуо. Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

28.05.2017 12:44

Засто Вукота не смијени Савјет министара. Сто не ријеси проблеме тамо гдје он влада?

Name

ХЕРЦЕГОВИНА

28.05.2017 12:53

ТРЕБАТЕ ТРАЗИТИ СМЈЕНУ ДОДИКА !

Name

Цезар

28.05.2017 13:26

Тако је Херцеговино, Милорад Додик је тај који ведри и облаци висе од 10 година, он поставља предсједнике влада и министре, и он је тај који мора отици. РС је у ланцима организованог криминала а он је тај који је на врху те пирамиде зла, бар сто се тице РС. Његовом смјеном и удаљавањем из политике пуцају и везе организованог криминала из Србије, Хрватске и Словеније, у РС. Његовим одласком це полиција, тузиластво и судови поцети рсдити свој подао, наравно у ијењеном састсву. Ови сто сад глуме , одговараце пред законпм за свој "рад". Стотине и стотине милиона се овдје перу, при том униствајуци све фабрике које смо имали. Банде су овдје све изврнуле, унистиле систем вриједности и пљацкају ли пљацкају. Страни фактор то помазе кроз кредите које им даје, све висе вјерујем да им и изборе намјестају. Не мозе ни народ бити толико луд.

Name

Ацо

28.05.2017 13:26

Зато сто људи раде свој посао,бар српски представници.Сумњам да Вукота мозе смјенити Савјет министара без сагласности друга два народа.Друга ствар Саровиц ради солидан посао, Мектиц је усао у рат са Тузилаством гдје и данас сједе СНСД-ови људи, спријецена је Тузба против Србије, акцизе на поскупљење горива нису усвојене...Скроз солидан уцинак представника СДС-а на нивоу БиХ.Е сад сто Миле добро спинује и убједјује овај народ да Вукота треба и мозе да смијени Савјет министара, и тако скреце пазњу са катастрофалног рада Владе РС, то је вец до народа који критицки не размисља и поставља оваква питања.

Name

Ре цезар

28.05.2017 16:06

Теби је облацно одавно ал вецина градјана РС је ведро

Name

ре Ре цезар

28.05.2017 16:49

Срећа је варљива, наоблачиће се и теби.

Name

Те херцеговина

28.05.2017 21:16

Не лапрдај Мило дјукановиц је твој смјер

Name

Убијени без орузја

28.05.2017 12:53

Оцекујем и ја да поцнемо зивјети као људи а не да као стока цекамо гласање које је свакако и увјек намјестено и послије тога да нас полако али сигурно убијају нацином зивота којим смо присиљени зивјети.А колико видим свеједно нам је ко је на власти јер сте сви или скоро сви исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

28.05.2017 13:13

Демагоска парола "сви сте исти" не мозе бити правило. Да ли је Вукота као неки корумпиран, криминалан, непостен, злобан, да ли забада ноз у ледја итд итд. То, сви смо исти подразумјева не мјењати ниста. Сулудо. А, ти Вукота само тако, добро зборис и настави тако и да радис. Српски народ од закона, рада и реда цека боље сутра, ако бог да Вукота пррдскеднице будуци Српске.

Name

Трге

28.05.2017 12:58

Не вјерујем да це Миле смијенири ЗЦ јер јос једино њој вјерује. Мозда би ипак прије могао одлетјети Тегелтија. Ово сто се десава, Додику је кец на десетку да се ријеси Мркоњицког клана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

28.05.2017 18:06

Према свим информацијама иде Тегелтија, Богданиц и неки министри из ДНС -а

Name

мирослав

28.05.2017 20:30

Дајте људи шта вам је Вукота је доведен од стране Босића,он није формирани лидер нити је потенцијал лидера.Нема побједе без СДС јаког у Бањалуци,

Name

кико

28.05.2017 13:01

Влада није само за замијену него за кривицно гоњење.Али посто Србац и Мркоњиц контролису судство.Само реци дијеци појео Вук Магарца и цица мица готова прица.Јово на ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоцак среце се октеце

28.05.2017 13:40

Неце моци довијека бити тако, изаци це им све то на нос.

Name

капетан

28.05.2017 13:36

Вукота како мислите смијенити владу.У свакој репрезентацији се смјејује селектор па понеки играц .Сустина остаје иста.Овдје бојим се нецете имати подрску пресудних играца а ви знате којих.Они утврдјују своје позиције у тиму и тразе висе минутазе за своје играце.Остаје само да селектор одлуци о којој минутази је ријец.Да ли це одредјена минутаза бити довољна остаје да се види.Ви сте од поцетка утакмице кад су ови други у свој тим убацили двојицу плацених играца изгубили утакмицу јер нисте позвали делегата цитај(народ) да прекине игру и одсвира крај.Сад се рекламације и залбе не увазавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

28.05.2017 15:03

Прејак је. Ко је могао, побјегао је са брода који тоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

28.05.2017 16:21

Зато треба 42 гласа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

28.05.2017 18:08

Мозда Цицка Бјелицу за предсједника владе....ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

28.05.2017 19:59

Од Сокоца па до Сплита,Бјелица се ЦИЦКО ПИТА!!!!!

Name

ццц

28.05.2017 20:00

На било којој пијаци би могли наци бољу власт и владу.

Name

МАX ХП

28.05.2017 20:02

Цицко је за разлику од твог Ћоловића институција.Зивио СДС

Name

Ак немој ме

28.05.2017 20:02

Рацун без крцмара у Бијељини .БЛ је кљуц свега а до тад сенлуците по истоку РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС НАРОДНИ ПОКРЕТ

28.05.2017 20:09

Изабрали сте главни одбор, демократски, нема шта, честитамо. Од гостију на скупу сте имали Бореновића, Михајлицу, Чавића. Крсмановић није ни дошао. Иванић, Црнадак такодје. Гдје су вам гости из матице Србије, амбасадори, медији, оснивачи СДС-а, владајућа коалиција из Сарајева, досадашњи предсједници странке, страни лобисти. Па видите ли да немате чиме да се похвалите, како ћете, чиме ћете добити подршку, повјерење градјана, изборе, катастрофа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Ђуро

29.05.2017 10:57

Ово је радни састанак странке глупане, а не за сликање које изводи Додик са својим полуписменим коњима. Још мало па ћеш моћи само ронхил пушити заједно са дистрибутером, или си се навикао на нешто друго...

Name

Уоцих

28.05.2017 20:29

Је ли овај Милиниц у СДС-у. Једини није дигао руку код гласања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој денила

28.05.2017 20:39

Једино вам ваља она маца с подоцњацима јој....а остали нису нити за гаригана

ОДГОВОРИТЕ
Name

МладаБосна

28.05.2017 21:06

Бакир Вас цека расирених руку њему требају Бих патриоте""

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

28.05.2017 21:08

СВИ КОИ ИМАЈУ У ИЗОБИЉУ ТО ИМ ЈЕ ОМОГУЋИО СДС СВИ СУ НЕ КАД БИЛИ КРАЛИ ПА ПОБЈЕГЛИ У ДРУГЕ СТРАНКЕ ЗНАЈУ ОНИ КО СУ СВЕ НАРОДНЕ ХЕРОЈЕ ЈЕ ПРОГЛАСИО СДС ЗНА СЕ КАДА А САДА СВИ ПЉУЈУ ЗАТО СВЕ СМЈЕНИТИ И КРЕНУТИ ИЗ ПОЧЕТКА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

28.05.2017 21:09

Ко је паметан СДС це напустити одмах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балија

28.05.2017 21:09

Поздрав СДС заједно смо јаци против Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

28.05.2017 21:58

Багра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.05.2017 05:08

СДС је на апаратима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

29.05.2017 06:16

Зивио Милован Бјелица !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

29.05.2017 06:40

Почетком рата на власти у БиХ су биле ове странке ( СДА, СДС и ХДЗ). Сада су у Федерацији на власти СДА и ХДЗ. Поносам сам што у Републици Српској није на власти странка која је била на политичкој сцени 1992. године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

29.05.2017 07:28

Ста ти лупас Семберац да би ћоми претегао на ваги,била би то напета ситуација,у пет дека је то ко би превагнуо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билећа

29.05.2017 17:17

СДС је у расулу зато што им је Додик узео политику...и то је истина не може СДС бити грађанска странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јединство

30.05.2017 07:05

Јединствени, сложни и стабилни. Додик је преузео комплетну имовину РС, довео народ на "просјачки штап", то није политика СДС-а.

Name

Ахахаха

30.05.2017 20:04

Као тајна вецера, последња. Ееее туго наса, ста доцека некад прва странка Српске. Јад и цемер остао у њој а постеног цланства нигдје. Фуј!

ОДГОВОРИТЕ