СП - Грбић: Желим максимум и против Хрватске!

Селектор Србије Никола Грбић рекао је да играчи морају да буду максимално ангажовани и у последњој утакмици квалификација, иако су изборили пласман на СП.

Остали спортови 28.05.2017 | 11:45
СП - Грбић: Желим максимум и против Хрватске!
"Орлови" су убедљивом победом над Норвешком у три сета освојили квалификациону групу у Загребу, пре последњег кола и дуела са домаћином Хрватском.

"Оно што желим је да моји момци кад иду на утакмицу буду максимално ангажовани, без обзира на противника, без обзира да ли смо се квалификовали или не, без обзира да ли играо или не, да сви који су ту буду спремни да уђу на поен, на пола сета, на сет или да одиграју целу утакмицу", рекао је Грбић после утакмице у Загребу.

Он је објаснио да има разлога зашто тражи такав приступ од својих одбојкаша.

"Желим максималну ангажованост, не да бих ја јурио неки рекорд победа или не знам шта, него, једноставно, зато што мислим да је довољно јако мало да се искомпликује цела утакмица и онда се потроши много више енергије него што би требало, а резутат се доводи у ризик. То се на срећу није десило ни данас ни јуче, јер су момци заиста имали одличан приступ и привели су крају обе утакмице на врло ефикасан начин", рекао је Грбић.

Хрватска нема шансе да се пласира на Светско првенство, тако да сутрашњи резултат нема такмичарски значај.

"Што се тиче сутрашње утакмице, очекујем потпуно исти приступ, без обзира што смо се пласирали. Ја то нисам ни знао док ми нисте рекли. Једноставно, желим да сутра удјемо у утакмицу и одиграмо онако како захтева дрес који носимо, и да одиграмо на нивоу имена које имамо", рекао је Грбић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар