Борац м:тел је шампион БИХ!

Рукометаши Борца освојили су шампионску титулу упркос поразу у Вогошћи. Коњух побиједио Извиђач.

Остали спортови 27.05.2017 | 23:15
Борац м:тел је шампион БИХ!
Рукометаши  Борца у драматичном посљедњем колу Лиге за првака стигли до шампионске титуле!

Бањалучани су поражени у Вогошћи 23:21, али је Коњух савладао Извиђач 29:28 и Борац је задржао прво мјесто испред Коњуха и Извиђача.

Каква драма и каква завршница рукометног првенства БиХ!

РК Борац м:тел није успио да оствари побједу против Вогошће, али је Коњух, који води Бањалучанин Бојан Унчанин, савладао Извиђач на свом паркету и тако Борцу обезбиједио титулу.

Велика борба водила се паралелно у дворанама у Живиницама и Вогошћи, гдје су домаћини одиграли онако како су најавили – спортски и поштено до самог краја.

РК Борац поражен је резултатом 23:21 у мечу у којем је домаћин имао и по шест голова предности, а Бањалучани у самом финишу били на само гол заостатка.

Почело је лоше за Борац, јер је Вогошћа повела 4:0, потом и 5:1 и тренер Борца Ратко Ђурковић морао је да реагује тајм-аутом.

Мини-серијом 3:0 Вогошћа је отишла на 10:4 и ту предност одржавала до финиша првог полувремена када је Борац голом из седмерца смањио на 15:11.

Борац је тек средином друго полувремена смањио на четири гола заостатка – 19:15 и натјерао домаће на минут одмора.

Притисак Борца уродио је плодом и Борац је на 21:19, а потом стигао и на само гол заостатка – 21:20.

Вогошћа је повисила на 22:20, а након тајм- аута Ђурковића прво је Мемић изгубио лопту, а у сљедећем нападу Вукићевић је промашио и Вогошћа је забила за 23:20.

Борац је у посљедњих тридесетак секунди успио да смањи на 23:21 и Вогошћа је стигла до побједе.

Сви играчи и стручни штаб ишчекивали су резултат из Живиница, а када је стигла вијест да је Коњух савладао Извиђач 29:28 почело је славље.

Борац је стигао до шампионске титуле БиХ, која је досад гарантовала мјесто у СЕХА лиги.

Остаје да се види да ли ће тако бити и ове године, с обзиром да би према непотврђеним информацијама БиХ могла изгубити мјесто у регионалној лиги, које би припало Србији.

Погледајте славље рукометаша Борца м:тел након што су сазнали резултат са меча Коњуха и Извиђача (29:28) који им је донио титулу шампиона БиХ!



Извор: мондо.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Браво Борац

27.05.2017 21:31

Бањалука полако постаје престоница спорта БиХ, и по томе се види развој једне средине. Имаће два јака тима у ПЛ БиХ, и у лиги РС такође, а у рукомету је Борац шампион, БК Славија је у регионалној лиги, пливачи и ватерполисти су такође успјешни у региону, полумаратон је велика регионална смотра... додамо ли да су у РС дошле и обје титуле у мушкој кошарци, а у Западну Херцеговину фудбалске, Бошњаци су извукли наједебљи крај и нису узели ништа. То је доказ друштвеног суноврата муслиманског дијела Федерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тооооо

27.05.2017 21:32

Тако је Борац, Великан из Господске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један једини

28.05.2017 11:31

Један је Борац, сви остали клубови су само остали. За Борац и уз Борац многи Бањалуцани и Крајисници зиве. Цеститка бањалуцком Великану из Господске, да нам сљедеце године и фудбалери донесу титулу.

ОДГОВОРИТЕ