Србија води паметну политику

Премијер Србије Александар Вучић каже за РТС да је добро што је Федерика Могерини позвала лидере са Западног Балкана на разговор. Истиче да је пред нама тежак период, имајући у виду да је фаворит за косовског премијера Рамуш Харадинај и да је Врховни суд у Приштини ослободио оптужене у случају "Клечка".

Србија 24.05.2017 | 20:01
Србија води паметну политику
Александар Вучић је за РТС рекао да је важно да Србија води паметну, озбиљну и одговорну политику.

"За нас је веома важно да покушамо оно што смо успевали до сада - да будемо сталожени и сачувамо мир и стабилност. Ово звучи као полубесмислена фраза, али желим да кажем да је пред нама тежак период", истакао је Вучић.

Навео је да је Врховни суд у Приштини ослободио оптужене за злочине почињене над Србима, као и да је готово извесно да ће Рамуш Харадинај бити премијер у Приштини.

"То отвара безбедносне потешкоће, отвара проблеме о којима и не морам да говорим. Треба да знамо да је важно да водимо и паметну и озбиљну и одговорну политику. То је могуће ако наш раст буде увећан.... Нема ничега од тога ако немамо пуну стабилност и сигурност. Морамо да будемо економски јачи и политички снажнији да бисмо то могли да осигурамо", навео је Вучић.

(РТС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

абрахам

24.05.2017 19:51

Морас прво отици у америку па це ти они све објаснити... јер иде тезак период за криминалце на балкану...

ОДГОВОРИТЕ